Merkez’den faiz artışı sinyali

Güncelleme Tarihi:

Merkez’den faiz artışı sinyali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 21:10

Merkez Bankası (TCMB) son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmelerin fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret ettiğini belirterek, son gelişmeler dikkate alınarak Eylül Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruşun yeniden şekillendirileceğini duyurdu

Haberin Devamı

Enflasyon verisinin açıklanmasından 30 dakika sonra açıklama yapan Merkez Bankası, gerekli tepkiyi vereceğini vurguladı. Enflasyon verisi öncesi 6.73 liraya kadar çıkan dolar kuru, verinin açıklanmasıyla 6.64 liraya gerilemişti. Merkez Bankası’nın açıklamasıyla 6.52 liraya kadar indi. Bankalararası piyasada dolarda son işlemler 6.6461 liradan yapıldı. Serbest piyasada ise dolar günü 6.6510 liradan kapattı. Analistler parasal duruşun yeniden şekilleneceği ve gerekli tepkinin verileceği açıklamalarını 13 Eylül’deki toplantıda Merkez Bankası’nın faiz artıracağı sinyali olarak yorumladı.

Merkez’den yapılan açıklamada enflasyon görünümüne ilişkin gelişmelerin fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret ettiği belirtilerek, “Merkez Bankası fiyat istikrarını desteklemek amacıyla gerekli tepkiyi verecektir. Son gelişmeler dikkate alınarak eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında parasal duruş yeniden şekillendirilecektir. Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecektir” denildi.

MERKEZ’İN TAHMİNİ % 13.4

Bu arada Merkez Bankası, 31 Temmuz’da yayımladığı yılın ikinci Enflasyon Raporu’nda yıl sonu enflasyon tahminini ilk rapora göre 5 puan artırmış ve orta noktası yüzde 13.4 olarak şekilde tahmin etmişti. Şu an 8 aylık enflasyon yüzde 12.29, ağustosta yıllık enflasyon ise yüzde 17.90. Yıl sonu yine Merkez Bankası’nın tahminin üzerinde gerçekleşecek gibi görünüyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!