Merkez'den 'aşırı oynaklık' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Merkezden aşırı oynaklık açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 15:40

Merkez Bankası doların 2.5270 ile tarihi rekorunu kırmasının ardından bir açıklama yaptı. Banka günlük döviz satım ihalelerinde değişikliğe gitti. Merkez 40 milyon dolar olarak gerçekleştirdiği döviz satım ihalesini bugün 60 milyon dolara çıkardı.

Haberin Devamı

Merkez ‘aşırı oynaklık’ nedeniyle gerekli görülen günlerde döviz satım tutarı bir gün önceden ilan edilen minimum tutarın yüzde 50 fazlasına kadar artırılabileceğini açıkladı. Merkez bugün ise günlük döviz satım ihalesinde tutarı 40 milyon dolar yerine 60 milyon dolar olarak belirledi. Pazartesi ise ihale yine 40 milyon dolar üzerinden yapılacak.

Merkezden aşırı oynaklık açıklaması
ERDEM BAŞÇI RAHATSIZ

'KAMU GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPILIR'

Merkez’in bu açıklamasının ardından dolar 2.51’in de altını gördü. Merkez 40 milyon dolar olarak gerçekleştirdiği döviz satım ihalesini bugün 60 milyon dolara çıkardı. CNN Türk'ten Gülşen Coşkun'un haberine göre Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ise, "Kamu görevi verildiği sürece yapılır ve en iyi şekilde yapılır. Sağlığımız elverdiği şekilde bu görevin gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Merkezden aşırı oynaklık açıklaması
DOLARDAN TARİHİ REKOR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!