Merkez yarın faiz kararını açıklayacak

Güncelleme Tarihi:

Merkez yarın faiz kararını açıklayacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2006 14:26

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın, yeni göreve atanması sonrası “ikinci kez” başkanlık yapacağı Para Politikası Kurulu yarın toplanacak. Piyasalar, faizlerde indirim beklemiyor.

Bu yıl ki beşinci toplantısını yapacak Para Politikası Kurulu'na, Kurul üyeleri Durmuş Yılmaz (Başkan), Erdem Başçı, Rifat Günay, Çiğdem Köse, Güven Sak'ın katılması bekleniyor.

İKİ AŞAMALI TOPLANTI

Para Politikası Kurulu toplantısı, saat 14.00-17.00 arasında iki aşamalı olarak yapılacak. İlk aşamaya Merkez Bankası yetkilileri ve uzmanları ile Hazine Müsteşarlığı yetkilileri katılacak. Aynı gün gerçekleşecek ikinci aşamada ise sadece Para Politikası Kurulu üyeleri toplanacak ve görünüme ilişkin son değerlendirmeler yapıldıktan sonra oylamaya geçilecek. Oylama bittikten sonra Para Politikası Kurulu üyeleri, gerekçeye temel teşkil edecek kısa metni oluşturacak. Karar, gerekçesiyle birlikte aynı gün saat 17.00 ile 19.00 arasında Merkez Bankası tarafından bir basın duyurusu ile açıklanacak. Kurul bu yıl, yarından sonra 20 Haziran, 20 Temmuz, 24 Ağustos, 26 Eylül, 19 Ekim, 23 Kasım ve 21 Aralık tarihlerinde toplanacak.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENMİYOR

Kurul, 27 Nisan'da yaptığı toplantının ardından, faizleri çeyrek puan indirmişti. Buna göre, gecelik faiz oranları kapsamında Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 13,50'den yüzde 13,25'e, borç verme faiz oranı yüzde 16,50'den 16,25'e çekilmişti. Piyasalarda genelde faizlerde indirim beklentisi gözlenmezken, tersine ABD ve Avrupa başta olmak üzere, diğer ülkelerdeki faiz artırımlarına paralel, faizlerde artırıma gidilmesi ihtimaller arasında bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!