Merkez saat gibi işliyor boşluk yok

Güncelleme Tarihi:

Merkez saat gibi işliyor boşluk yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2006 00:00

MERKEZ Bankası Başkanlığı’na yapılacak atamaya ilişkin henüz kendilerine ulaşmış bir karar bulunmadığını söylerken, buna ilişkin şorulara şu yanıtları verdi:

BİZİM FELSEFEMİZE İNANMALI: Yaptığımız bütün atamalarda kriterimiz başarıdır. Bizim felsefemize, politikalarımıza gönülden inanan ve bu doğrultuda çalışacak arkadaşlarla çalışmak zorundayız. Farklı bir ekonomik perspektif, farklı bir ekonomik felsefeye sahip olan kişileri bizim iş başına getirmemiz mümkün değil. Tüm kurumlar, bağımsız dahi olsa ekonomik programlar çerçevesinde hareket etmek durumunda.

ONAYA KADAR AÇIKLAMA YOK: Ne kurumu, ne de insanları yıpratmak istiyoruz. İsim açıklamamamıza rağmen, olası isimleri bile nasıl hırpaladık, aile hayatlarına nasıl girdik, nasıl insanların günlük yaşantılarını altüst ettik. Bu nedenle Cumhurbaşkanı’nın onayını alana kadar açıklama yapmayacağız.

ERKEN AYRILANLAR OLDU: Merkez Bankamızda özellikle bu atama krizinde herhangi bir boşluk yok. Dr. Erdem Başçı, bu görevi layığıyla yapabilecekbirikime sahip bir arkadaşımız. Bazı başkan yardımcıları sürelerinin dolmasına birbuçuk yıl olmasına rağmen, ansızın emekliye ayrıldı. Kurumumuz da saat gibi işlemektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!