Merkez 'faizi değiştirmez' beklentisi

Güncelleme Tarihi:

Merkez faizi değiştirmez beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2006 10:54

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 23 Kasım Perşembe günü 11. olağan toplantısını gerçekleştirecek. Piyasalardaki beklenti, kısa vadeli faiz oranlarının değişmeyeceği yönünde bulunuyor.

Haberin Devamı

Para Politikası Kurulu toplantısına, Kurul Başkanı ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Başkan Yardımcıları Erdem Başçı, Burhan Göklemez, Mehmet Yörükoğlu ile kurul üyesi İbrahim Turhan'ın katılması bekleniyor.

İKİ AŞAMALI TOPLANTI

Para Politikası Kurulu toplantısı, saat 14.00-17.00 arasında iki aşamalı olarak yapılacak. İlk aşamaya, Merkez Bankası yetkilileri ve uzmanları ile Hazine Müsteşarlığı yetkilileri katılacak.

Aynı gün gerçekleşecek ikinci aşamada ise sadece Para Politikası Kurulu üyeleri toplanacak ve görünüme ilişkin son değerlendirmeler yapıldıktan sonra oylamaya geçilecek. Oylama bittikten sonra Para Politikası Kurulu üyeleri, gerekçeye temel teşkil edecek kısa metni oluşturacak. Karar, gerekçesiyle birlikte aynı gün saat 17.00 ile 19.00 arasında Merkez Bankası tarafından basın duyurusu ile açıklanacak. Kurul, bu yılki son olağan toplantısını 21 Aralık tarihinde yapacak.

SON ÜÇ TOPLANTIDA FAİZ DEĞİŞMEMİŞTİ

Haberin Devamı

Bu arada piyasalardaki beklenti, kısa vadeli faiz oranlarının bu ay da değişmeyeceği yönünde bulunuyor.

Kurul, en son 20 Temmuzdaki toplantısında faiz oranlarını 0,25 puan artırmış, 24 Ağustos, 26 Eylül ve ardından 19 Ekim'de yaptığı olağan toplantısında ise kısa vadeli faiz oranlarını değiştirmemişti.

Buna göre, gecelik borçlanma faiz oranı yüzde 17,50, borç verme faiz oranı da yüzde 22,50'de kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!