Merkez ‘Bekle-gör’ü tercih etti

Güncelleme Tarihi:

Merkez ‘Bekle-gör’ü tercih etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2015 23:03

MERKEZ Bankası politika faizinde bir değişikliğe gitmedi. Merkez Bankası, hükümet kurma çalışmalarını izlemeyi tercih ederek, hükümet kurulma aşamasının uzaması ya da hemen kurulması ihtimallerine karşı temkinli durmayı tercih etti.

Haberin Devamı

Para Politikası Kurulu (PPK) dün Başkan Erdem Başçı başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamaya göre politika faizi olarak kabul edilen bir haftalık repo ihalesi faiz oranı yüzde 7.50’da, faiz koridoru da yüzde 7.25-10.25 aralığında kaldı. PPK açıklamasında geçen aydan farklı olarak bu sefer, “Gıda fiyatlarında beklenen kısmi düzeltmenin katkısıyla kısa vadede enflasyonun düşeceği öngörülmektedir. Bunun birlikte son dönemde yaşanan döviz kuru hareketleri çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmeyi geciktirmiştir” denildi. Geçen ay yapılan açıklamada yer alan, “Döviz kurlarında yaşanan oynaklıklar, çekirdek enflasyondaki iyileşmeyi sınırlandırmıştır” cümleleri dünkü açıklamada bulunmadı.
MEKSA Yatırım Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Figen Özavcı Merkez Bankası’nın kurdaki geçişgenliğin sapma yaratabileceğini bunun için de rahat olmadığının görüldüğünü dile getirerek, faiz indirimi ya da artırımı konusunda iki taraflı da eleştiri alabileceğini söyledi. Özavcı, hükümet kurulma sürecinin uzaması halinde faizlerde artışa geçebileceği gibi, hükümetin hemen kurulması halinde indirim için ortam olabileceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!