Merkel Putin'i aradı

Güncelleme Tarihi:

Merkel Putini aradı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2014 10:47

Rusya'nın içinde bulunduğu ekonomik hareketlilik dünya piyasalarını da ilgilendiriyor. Dolar son birkaç gündür ruble karşısında tarihi rekorları kırıyor. Almanya Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre ise Almanya Başbakanı Angela Merkel dün gece saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i son ekonomik gelişmeler ve Ukrayna krizini konuşmak için telefonla aradı.

Haberin Devamı

Telefon görüşmesinde ağırlıklı olarak Rusya’daki ekonomik gelişmelerin masaya yatırıldığı bildirildi. Putin ile Merkel’in Ukrayna krizine ilişkin olarak da Ukrayna’ya insani yardım geçişi konusunda bazı noktalarda anlaştıkları bildirildi. Görüşmeye Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroshenko da katıldı.

Merkel Putini aradı
ZİRVEDE BULUŞTULAR

Öte yandan Rusya Maliye Bakanlığı rubleye müdahalede bulunuyor. Bloomberg News'de yer alan habere göre, Rusya döviz piyasasında doğrudan satış yoluyla rubleye müdahale ediyor. Doğrudan müdahale sonrasında ruble/dolar 68'den 62.63'e kadar geriledi. Rusya Maliye Bakanlığı doların yükselişini engellemek için 7 milyar dolar civarında döviz stoğu satmaya hazır olduğunu açıkladı.

Merkel Putini aradı
RUSYA MÜDAHALE ETTİ, DOLAR VE EURO YATAY SEYREDİYOR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!