Merinos'tan mobilyaya 120 milyon dolar yatırım

Güncelleme Tarihi:

Merinostan mobilyaya 120 milyon dolar yatırım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2009 10:56

Merinos'un, faaliyet gösterdiği sektörlerden mobilyada yaptığı yatırım 120 milyon dolar büyüklüğe ulaştı.

Haberin Devamı

 Merkezi Gaziantep'te bulunan Merinos, İzmir'de 5 yıl önce 10 bin metrekare kapalı alanda bir tesiste mobilya sektörüne adım attı. İzmir'deki mobilya yatırımlarını her yıl büyüten Merinos, toplam 120 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiği 160 bin metrekarelik mobilya tesisi ile Ege bölgesinde kapalı alan olarak ikinci büyük tesis özelliğine sahip bulunuyor.

Son teknolojiyle donatılan entegre tesiste ilk başta kanepe, oturma grupları, yatak, baza ve ev tekstili üreten Merinos, ürün yelpazesine yemek odası, yatak odası, genç odası grupları ve panel mobilyayı da kattı.

Merinos AS Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu yaptığı açıklamada, dünyanın en ileri teknolojisiyle donatılmış mobilya fabrikalarında altyapı yatırımlarının tamamladıklarını, bundan sonra pazarda kendilerini ispatlayacaklarını söyledi.

-“ÖNÜMÜZDEKİ YIL 2. SIRADA OLACAĞIZ”-

Erdemoğlu, şunları anlattı:

Haberin Devamı

“Ege bölgesinde, Vestel grubundan sonra ikinci büyük kapalı alan tesisi olan biziz. Mobilyada şu ana kadar işçi kalitesi, sistem kurumu, eleman yetiştirme gibi altyapı ile uğraştık. Bundan sonra pazarda kendimizi ispatlama zamanı geldi. Binanın en çok uğraşılan yeri temelidir, en çok para temele harcanır. Ama, temeli de kimse görmez üstüne çıktıkça katlar görünür. Mobilyada şu anda temel bitti ve üst katlara çıkmaya başladık.”

Türkiye genelinde 500'den fazla showroom açtıklarını, AR-GE'yi çok güçlendirdiklerini anlatan Erdemoğlu, önümüzdeki dönemde pazarlamaya, reklama ağırlık vereceklerini ifade etti.

Faaliyet gösterdikleri halıda dünyanın en büyük ilk üç üreticisi arasında yer aldıklarını işaret eden Erdemoğlu, “Önümüzdeki günlerde mobilyada da, halıda yaptığımız başarının aynısını tüm halkımıza göstereceğiz. Şu anda mobilyada Türkiye'de ilk beşin içindeyiz. Önümüzdeki yıl ikinci sırada olacağız” dedi.

“AVRUPA'YA İHRACATTA ÇOK YOL KAT ETTİK”

Tüm gelir grubuna yönelik mobilya ürettiklerini, ürünleriyle asgari ücretli insana da üst gelir grubuna da hitap ettiklerini ifade eden Erdemoğlu, başta Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere birçok pazara ihracat yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Erdemoğlu, “İhracatta öncelikle zor olan pazarı tercih ediyoruz. Avrupa pazarında başarıyı yakaladığımızda diğer pazarlara atlamamız çok kolay olacak. Orada bu yıl içinde çok iyi yol kat ettik. İhracatımız gün geçtikçe gelişiyor” diye konuştu.

Halı, mobilya, ev tekstili ve battaniye sektöründe faaliyet gösteren Merinos'un grup olarak bu yıl 100 milyon dolar ihracat gerçekleştireceğini bildiren İbrahim Erdemoğlu, grubun üretiminin yüzde 30-35'inin ihracata yönelik olduğunu, bu oranının artacağını söyledi. Erdemoğlu, “Grup olarak son dört ay içinde 300-400 işçi aldık ve işçi alımın devam ediyoruz. 3 vardiya çalışıyoruz. Bir sıkıntımız yok. Grubun istihdamı 3 bine ulaştı, ciromuzun da bu yıl 800-850 trilyon civarında olmasını bekliyoruz. “ dedi.

Haberin Devamı

Faaliyet gösterdikleri alanları genişlettiklerini dile getiren İbrahim Erdemoğlu, geçen yıl Uşak'ta yüzde 50-50 ortaklıkla Türkiye'nin en büyük kapasiteli battaniye tesisini kurduklarını bildirdi. Erdemoğlu, “Orada ihracat da yapıyoruz, oldukça iyi gidiyor. Ev tekstilini de oraya taşıdık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!