Mercedes SL 500 modeli 150 kez dünyayı dolaştı

Güncelleme Tarihi:

Mercedes SL 500 modeli 150 kez dünyayı dolaştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2001 01:31

Mercedes'in yenilenen SL 500 modelinin tanıtımına dünyaca ünlü şarkıcılar Lionel Richie ve Juliette'e de katıldı. SL 500 serisi, test için 6 milyon kilometre yol yaptı.

Hamburg'ta yapılan toplantıya katılan Lionel Richie ve Juliette'e SL 500 modeli için özel olarak besteledikleri ‘‘The One’’ adlı şarkıyı söylediler.

Mercedes'in yenilenen SL 500 modeli dünyayı 150 kez dolaştı. Seri üretime geçmeden her türlü zorlu yol koşulunda test edilen SL 500 serisi, toplam 6 milyon kilometre yol yaptı. Mercedes yetkilileri, seri üretime geçmeden önce 150 adet prototipi, Arizona bozkırlarından Fas çöllerine kadar dünyanın pek çok yerinde farklı iklim ve yol koşullarında test ettiler. Bu testler sırasında elde edilen veriler ışığında SL 500 serisinin kliması, 40 derecenin üzerindeki çöl şartlarına uygun olarak geliştirildi.

Tasarım çalışmaları 1996 yılında başlayan SL 500 serisi, şimdiki görüntüsüne 1997 ortalarında kavuşmuş. Ancak, Mercedes seri üretime geçmeden önce yeni modeli kapsamlı bir teste tabi tutmuş.

Mercedes yeni jenerasyon SL 500'de, 1957 yılındaki SL modelini baz almış. Yeni SL, ilk roadster modelin kopyası gibi... 1957 model SL ile 2001 model SL arasındaki benzerlik dikkat çekiyor. Mercedes yetkilileri, yeni SL'i geliştirirken, 1957 model SL modelinin tasarımından yola çıktıklarını söylüyorlar. SL serisinde, ön çamurluk içinde yer alan soğutma mangalları otomobilin kişiliğini yansıtan en önemli parçalar arasında bulunuyor.

SL 500 modelinde 306 beygir güç üreten yeni nesil V8 motor bulunuyor. SL 500 modelinin konfor düşünülerek tasarlanan süspansiyon sistemi, virajlardaki yol tutuşuyla da dikkat çekiyor. Sensotronic Fren Kontrol Sistemi (SBC) yüksek hızlarda girilen virajlarda yapılan frende bile savrulmayı önlüyor. Bu kontrolü Active Body Control (ABC) süspansiyon sistemi ile koordinasyon yaparak gerçekleştiriyor.

Otomatik olarak açılıp kapanan tavan sayesinde SL 500 üstü açık bir otomobilden kupeye dönüşüyor. Vario Roof adı verilen yeni bir teknolojiye sahip otomatik tavan, SL 500 için geliştirilmiş.

Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda vitrine çıkacak olan Mercedes SL 500 modelinin, Türkiye'ye 2002 yılında gelmesi bekleniyor. Almanya'da satış fiyatının 80-90 bin dolar civarında olacağı tahmin edilen SL 500'ün Türkiye'deki anahtar teslim fiyatının 130-140 bin doları bulacağı belirtiliyor.

BÜYÜK PATLAMA

Mercedes, beşinci jenerasyonu üretilen SL 500 modelini ‘‘Big Bang’’ (Evrenin doğuşuna neden olan büyük patlama) sloganıyla tanıttı. İlki 1957 yılında üretilen ve klasikler listesinin en başında yer alan bu roadster, Mercedes için oldukça önemli bir model olma özelliğini taşıyor. SL 500 serisi, Mercedes'in vitrinini süsleyen bir klasik model. Bu nedenle tanıtımda ‘‘Big Bang’’ yani ‘‘Büyük Patlama’’ sloganı kullanılmış.

Mazda MX-5 Rekorlar Kitabı'nda

MX-5
modeliyle iki kişilik spor otomobil roadster modeli pazarının gelişmesinde önemli rol oynayan Mazda Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı. Mazda bu başarıya 10 yıl içinde gerçekleştirdiği 500 bin adedin üzerindeki üretim rakamı ile Mayıs 2000 tarihinde ulaştı. Üretimine 1989 yılında başlanan Mazda MX-5'in toplam üretim adedi 2000 yılı itibari ile 567 bin 779 adete ulaşmıştı. Roadster otomobil sınıfında dünyanın en çok satan iki kapılı spor otomobili olan Mazda MX-5, ABD'de Miata olarak tanınıyor.

Mazda MX-5 Roadster, Japon Moda Renkler Derneği'nin verdiği 2001 yılı otomobil renk ödülünü kristal metalik mavi rengi ile kazandı. MX-5'in üretildiği 7 ana renkten en popüleri olan kristal metalik mavi bu modelin yüzde 23'ünde kullanılıyor.


Mitsubishi'den havalı konsept

MITSUBISHI
yeni 4x4 konsept aracı Airtrek'i, gelecek yıl içinde Amerika ve Avrupa pazarında satışa sunmaya hazırlanıyor. Airtrek, sahip olduğu ekonomik kullanıma yönelik 2.0 lt. Eci-Multi ve yüksek performans sağlayan 2.4 lt GDI motor seçenekleri, hem düz hem de Invecs-II spor modlu otomatik şanzıman alternatifleri ile arazi aracı özelliklerini binek otomobil tasarımıyla birleştiriyor. Airtrek, hem arazi şartlarında hem de şehir içinde yüksek sürüş performansı sağlıyor.

SOL ŞERİT

HYUNDAI Assan, ağustos ayı itibariyle 2002 modellerini satışa sundu. Hyundai, 2002 model yılıyla birlikte bir de kampanya düzenledi. Kampanya süresince Accent'lerde 268 milyon liradan başlayan taksitlerle birlikte 24 aya varan vade yapılıyor. Ticari araçlarda ise 173 milyon liradan başlayan ödemelerle yine 24 aya varan vade imkanı sunuluyor.

BAYLAS Otomotiv, Citroen Türkiye Distribütörlüğü anlaşmasını uzattı. Baylas Otomotiv 1995 yılından bu yana Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. Citroen'in yurt çapında 36 yetkili satıcısı bulunuyor.

LASSA satış noktalarını yenilemeye devam ediyor. Bugüne kadar 100'ün üzerinde bayisinde yenileme çalışmalarını tamamlayan Lassa, İstanbul Gaziosmanpaşa'da Dinçbay ve Altunizade'de Göksal Ticaret adlı bayilerini modern ve çağdaş satış anlayışı çerçevesinde hizmete açtı.

TOYOTA, Amerika'da yeni bir satış rekoru kırdı. 44 yıldır Amerika'da pazarlama faaliyetinde bulunan Toyota, son 12 aylık dönem içinde 1 milyondan fazla araç satarak 44 yıl içinde gerçekleştirilen en büyük satış rekoruna ulaştı. Toyota'nın satışları bir önceki yıla göre yüzde 6.3 arttı.

BMW motosiklette yaz kampanyası... Türkiye distribütörlüğü Borusan Otomotiv tarafından yürütülen BMW motosikletin yaz kampanyasında tüm modellerde yüzde 10'a varan indirimler uygulanıyor.

AUDI'nin spor otomobili TT Coupe'nin 100 binincisi üretildi. Audi, TT'nin üretimine 1998 yılında Macaristan'daki Györ fabrikasında başlamıştı. Bu arada audi yalnızca sınırlı bir zaman için özel ‘‘S’’ stili spor paketi bulunan TT Coupe'yi piyasaya sunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!