Menkul kıymet ihraçları

Güncelleme Tarihi:

Menkul kıymet ihraçları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2001 11:31

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Uşak Seramik Sanayi ile Birlik Mensucat Ticaret ve Sanayi İşletmesi'nin hisse senedi ihraç taleblerini kayda aldı.

Haftalık bültende yer alan SPK kararlarına göre, Kurul, Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri'nin kayıtlı sermaye tavanının 100 trilyon liradan 500 trilyon liraya çıkarılmasını uygun gördü.

Kurul ayrıca, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler'in B Tipi Likit Fonu'nun (2.5 trilyon liradan 7 trilyon liraya artırımı) kayda alınmasını uygun buldu. Kayda alınan katılma belgelerinin toplam nominal tutarı 4.5 trilyon lira olarak belirlendi.

Merkezi New York'ta olan Citibank'ın Türkiye'deki İstanbul Merkez Şubesi'nin Türkiye temsilciliğini üstleneceği Lüksemburg'da kurulu Fidelity Funds Sıcav şemsiyesi altında bulunan fonlardan American Growth Fund'un A grubu 760 bin payının European Growth Fund'un ise A grubu 2.610.000 payının Kurul kaydına alınmasına karar verildi.

KURUL KAYDINA ALINMA İÇİN BAŞVURANLAR

Kurul'a 8'i hisse senedi ve biri de katılma belgesi olmak üzere 9 ortaklık başvuruda bulundu.

Yataş Yatak ve Yorgan San. ve Tic., Dedeman Turizm Yatırımları, Çelebi Hava Servisi, Yibitaş Kraft Torba San. ve Tic., Turcas Petrol, Doğan Yayın Holding, Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri, İdaş İstanbul Döşeme Sanayi hisse senedi, Koçbank A tipi Karma fon da katılma belgesi için Kurul'a başvurdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!