Memurun ve paranın başkanları buluştu

Güncelleme Tarihi:

Memurun ve paranın başkanları buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2006 00:00

Merkez Bankası, dün tarihinde ilk kez bir memur örgütünü ağırladı. Maaş zamlarının 2007 enflasyonuna baskı yapacağını söyleyerek "Ele talkını verip salkımı yutuyor gibi olsak da bizi anlayışla karşılasınlar" diyen Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile "2.5 milyon kişiye 41 YTL’yi çok görüyorsunuz" diyen Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız dün buluştu.

Haberin Devamı

İlk kıvılcımı, Para Politikası Kurulu’nun (PPK) 19 Ekim toplantısındaki kararında yer alan bir cümleyle başlayan, karşılıklı açıklamalarla basın üzerinden devam eden tartışmanın iki tarafı, dün çay içerek sorunlarını yüzyüze tartıştı. Başkan Yılmaz’dan Merkez Bankası’nın 2 Kasım’daki resepsiyonunda randevu isteyen Akyıldız, "hay hay" yanıtını alınca resmen yazılı olarak başvurdu.

DIŞARDAN SANDALYE:

Basına kapalı yapılan toplantıya Akyıldız, Merkez Bankası’na yönetim kurulu üyelerinden oluşan 10 kişilik bir heyetle geldi. Merkez Bankası tarafı Başkan Yılmaz, başkan yardımcıları Erdem Başçı, Mehmet Yörükoğlu ve Burhan Göklemez olmak üzere dört kişiydi. Randevu Yılmaz’ın makam odasında gerçekleşti. Normal koşullarda sadece beş kişiyi alabilecek odaya, 15 kişi girince dışardan koltuklar getirildi. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre görüşmenin perdearkası şöyle: Akyıldız, Yılmaz’a, bürokratlar ile siyasi iradenin söyleminin aynı olmasının rahatsızlık verici olduğu söyledi. "Merkez Bankası, Maliye, Hazine, DPT gibi değil. Farklı bir konumu var" diyen Akyıldız, "Ücret zamları enflasyonu tetiklemez" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!