Memurlar zamlı maaşlarını 6 Ocak'ta alacak

Güncelleme Tarihi:

Memurlar zamlı maaşlarını 6 Ocakta alacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 09:37

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan yayımladığı genelgeyle, kamuda memur, sözleşmeli ve işçi olarak çalışan tüm personelin 15 Ocak 2006’da ödenmesi gereken maaş ve ücretlerinin 6 Ocak’ta avans olarak ödeneceğini bildirdi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kamu çalışanlarının özlük hakları ve diğer ödemeleriyle aylıkların Kurban bayramı öncesinde avans olarak ödenmesi için bir genelge yayımladı.

Genelgede aylıklarını personel kanunlarına göre alan kamu görevlilerine 15 Ocak 2006 tarihinde ödenmesi gereken tüm hakedişlerinin, 6 Ocak 2006 tarihinde avans olarak ödeneceğini bildirdi. Kamuda çalışan sözleşmeli personel, işçi ve diğer personel hakkında da aynı şekilde işlem yapılacağı belirtilen genelgede, avansın hesabında ele geçen net tutarların esas alınacağı ve aylıkları banka hesaplarına aktarılan personelin avans tutarlarının ilgili bankalarca zamanında ödenmesinin sağlanacağı belirtildi.

Genelgede ilgili personelin avans ödenmesiyle ilgili işlemlerin aksamadan yürütülmesini sağlamakla görevli ve sorumlu olduğu belirtilerek,"İl dahilindeki mahalli idare birimleri dahil tüm ilgili birimlere gerekli duyurunun yapılması ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi hususunda ilgili birimlerce bütün tedbirlerin alınması gerekmektedir" denildi.

Genelgede, 1-14 Ocak arasına ilişkin zam farklarının ise hesaplandıktan sonra ödeneceği ifade edildi.
Genelgede, Merkezi Yönetim Bütçe Yasası’yla 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere, memur maaşlarını hesaplamakta esas alınan aylık katsayının 0,04265’e, taban aylığı katsayısının 0.53377 ve iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesine esas yan ödeme katsayısının ise 0.01353 olarak belirlendiği hatırlatıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla da sözleşmeli ücret tavanının 1.958 YTL’ye yükseltildiği ve sözleşmelilerin mevcut brüt sözleşme ücretlerihih yüzde 2.5 oranında artırılmasının öngörüldüğü vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!