Memurlar bordro yaktı

Güncelleme Tarihi:

Memurlar bordro yaktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 17:59

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Hükümet'in verdiği zammı, bodrolarını yakarak protesto etti.

Haberin Devamı

Protestodan görüntüler...

ESKİŞEHİR'de, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, Hükümet'in verdiği zammı, bodrolarını yakarak protesto etti.
Vardar İş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 50 KESK üyesi, basın açıklaması yaparak, ek zam talebinde bulundu. Ellerinde ‘Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma’, ‘Sefalet ücretine hayır’, ‘IMF'ye değil, halka bütçe’ ve ‘İnsanca yaşam, demokratik Türkiye istiyoruz’ yazılı dövizler taşıyan memurlar, ‘Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek’ sloganı attı.
Basın açıklamasını okuyan KESK dönem sözcüsü Ayhan Gürler, “AKP, iktidarı döneminde gerçekleştiğini iddia ettiği büyümeyi de emekçilerle paylaşmamıştır. AKP hükümeti, rakamlar yerine sokaktaki vatandaşın durumuna bakmayı tercih etse, ekonominin gerçek durumunu çok daha kolay anlayacaktır. Rakamlarla kandırılmak, vaatlerle uyutulmak değil, insanca yaşayacak bir ücret istiyoruz” dedi.
Eyleme katılan memurlar, kendilerine yetersiz zam yapıldığını söyleyerek maaş bodrolarını yaktı.

Haberin Devamı

ZONGULDAK’ta, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikalara üye memurlar, maaşlarının düşük olduğu gerekçesiyle bordrolarını yakarak hükümeti protesto etti.
Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan 30 kamu çalışanı, rakamlarla kandırılmak, vaatlerle uyutulmak istemediklerini, insanca yaşayacak bir ücret için ek zam istediklerini söyledi. ‘Demokrasi yoksa oy yok’, ‘IMF’ye oy yok’, ‘özelleştirme varsa oy yok’ yazılı pankartlar açan kamu çalışanları, hükümet aleyhine sloganlar atıp, maaş bordrolarını yaktı. Memurlar adına açıklama yapan KESK Zonguldak Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tahsin Kumkumoğlu, insanca yaşayacak bir ücret için ek zam istediklerini belirterek şöyle konuştu;
“2007 yılı içinde kamu çalışanlarına ilk 6 ayda yüzde 3, ikinci altı ayda yine yüzde 3’lük artış yapıldı. Bu dönemde gerçekleşen enflasyonun daha yüksek çıkması halinde, aradaki farkı telafi edeceğini vaad eden AKP, seçimler öncesi ekonomiyi güllük gülistanlık gösterebilmek amacıyla enflasyon rakamlarını düşük göstererek, vaad ettiği ek zammı da sumen altı etmiştir. TÜİK’in rakamlarına göre en temel gıdamız olan ekmekte 6 aylık dönemdeki artış yüzde 7.5, maaşlarımızın büyük bir bölümünü kapsayan kiralardaki artış yüzde 9 oranında olmuştur. Bu rakamlar, bizlere verilen yüzde 3’lük zammın neredeyse 3 katı ücret kaybımızın olduğunu açıkça göstermektedir. Bu kaybımız bir an önce giderilmelidir. Gerek AKP hükümeti, gerekse ondan önceki hükümetler döneminde, ekonominin tüm yükü, emeğiyle geçinen ücretlilerin sırtına yüklenmiştir.”

Haberin Devamı

‘TOPLU GÖRÜŞME DEĞİL, TOPLU SÖZLEŞME’
Kumkumoğlu, kamu çalışanının her ayın 15’inde aldığı maaş bordrosunun yaşadığı sefaletin vesikası olduğunu ifade ederek, “Kamu emekçileri bir daha böylesi maaş bodrolarıyla yüz yüze getirilmemelidir. Bunun için Ağustos ayında hükümetle kamu çalışanları arasında yapılacak müzakereler ‘toplu görüşme’ değil, ‘toplu sözleşme’ olmalıdır. Yeni kurulacak hükümeti, sesimize kulak vermeye ve toplu sözleşme masasına oturmaya davet ediyoruz” dedi.
Kamu çalışanları, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

 

ŞANLIURFA’da KESK üyesi memurlar, hükümeti protesto etmek için bordro yaktı.
Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan KESK Şanlıurfa Şube Platformu üyesi 30 memur, ‘Savaşa değil emekçiye bütçe’, ‘Rantiyeciye değil emekçiye bütçe’ sloganları attı. Memurlar adına konuşan Seracettin Çapın, Türkiye’de adaletsiz bir gelir dağılımının hakim olduğunu belirterek, “Bugün milyonlarca insan açlık sınırında yaşıyor. Bizler de sefaletin pençesine düşmüş durumdayız. İşte bunun en bariz örneği maaş bordrolarımız. Bunun için bordrolarımızı yakıyoruz” dedi.
Çok sayıda sivil polis memurunun önlem aldığı aldığı eylemde, memurlar açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri bordrolarını yakıp dağıldı.

Haberin Devamı

ORDU'da, Kamu Emekçileri Sendikası'na (KESK) üye memurlar, Hükümetin maaş zammını protesto etmek için eylem yaptı. Maaş bordrolarını yakan memurlar, ‘Hükümet al zammını başına çal” sloganı attı.
KESK Üyesi memurlar, protesto eylemi için Süleyman Felek Caddesi'nde toplandı. Eyleme katılan yaklaşık 50 sendikalı memur adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm-Bel Sen Şube Başkanı Özcan Çelebi, şunları söyledi:
“AKP yöneticilerinin seçim meydanlarında, iktidar döneminin en büyük icraatı olarak anlattığı ekonomik program, geçtiğimiz 5 yıllık dönem içerisinde emeğiyle geçinen kesimlere daha fazla yoksulluk ve yoksunluktan başka hiçbir şey getirmemiştir. 2007 yılı içinde kamu çalışanlarına ilk 6 ayda ve ikinci 6 ayda yüzde 3'lük zam yapıldı. Seçimler öncesi ekonomiyi de güllük gülistanlık gösterebilmek amacıyla enflasyon rakamlarını düşük göstererek, vaat ettiği ek zammı da sümen altı etti. AKP Hükümeti'ne sesleniyoruz. Bizler sefalet ücretiyle değil, en düşük memur maaşı bin 100 YTL olsun istiyoruz. Bizler ek zam istiyoruz. Her ayın 15'inde aldığımız maaşlarımızın bordroları, yaşadığımız sefaletin vesikasıdır. Biz toplu görüşme değil, toplu sözleşme istiyoruz. Yeni kurulacak hükümeti, sesimize kulak vermeye ve toplu sözleşme masasına oturmaya davet ediyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından hükümetin verdiği zamları alkışlar, ıslıklar ve sloganlarla protesto eden memurlar yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını ateşe vererek yaktı. Eylemciler, daha sonra olaysız dağıldı.


ADANA'da, ek zam alamadıkları için hükümeti protesto eden Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, maaş bordrolarını yaktı.
İnönü Parkı'nda gerçekleşen basın açıklamasına katılan yaklaşık 50 kişilik grup, ‘ek zam’ istediklerini söyleyerek, hükümet aleyhinde sloganlar attı. Rakamlarla kandırılmak, vaatlerle uyutulmak istemediklerini söyleyen KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Tunç, şunları söyledi:
“AKP yöneticilerinin seçim meydanlarında övündükleri ekonomik program, geçtiğimiz 5 yıl içinde yoksulluk ve yoksunluktan başka bir şey getirmemiştir. AKP, iktidarı döneminde gerçekleştirdiğini iddia ettiği yüzde 7.5'lik büyümeyi de emekçilerle paylaşmamıştır. 2007 yılı içinde kamu çalışanlarına ilk 6 ayda yüzde 3'lük, ikinci 6 ayda ise yine yüzde 3'lük artış yapıldı. AKP seçim öncesi ekonomiyi güllük gülistanlık gösterebilmek amacıyla enflasyon rakamlarını düşük göstererek, vaat ettiği ek zammı da sümen altı etmiştir. TÜİK'in şaibeli enflasyon sepeti üzerinden hesapladığı ilk 6 aylık dönemdeki artış yüzde 7.5, maaşlarımızın büyük bölümünü kapsayan kiralardaki artış ise yüzde 9 oranında olmuştur. Bizim isteğimiz, yeni zamla beraber 730 YTL olan en düşük memur maaşının, TÜİK'in haziran ayı verileri üzerinden hesaplanan ‘tek kişinin bir aylık asgari yoksulluk sınırı’ olan bin 100 YTL'ye yükseltilmesidir. Her ayın 15'inde aldığımız maaşlarımızın bordroları, yaşadığımız sefaletin vesikasıdır.”
Açıklamanın ardından AKP hükümeti aleyhinde sloganlar atan grup, maaş bordrolarını yakarak eyleme son verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!