Memura sicil affı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Memura sicil affı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Hikmet Sami Türk, ‘‘Hükümetin güvenoyu aydığı tarihten önce memurlara verilen disiplin cezalarını affeden bir tasarı hazırlandı'' dedi.

Devlet Bakanı Hikmet Sami Türk, koalisyon hükümetinin güvenoyu aldığı tarihten önce memurlara verilen disiplin cezalarının affedilmesini öngören bir tasarı hazırlandığını bildirerek, ‘‘Toplumun affını esirgemeyeceği konular af kapsamına alındı'' dedi.

Bakan Türk, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarı hakkında bilgi verdi. Memurların zaman zaman haksız cezalandırmalarla karşı karşıya kaldıklarını, sadece sendikal faaliyetlerinden dolayı çok sayıda memura ceza verildiğini kaydeden Türk, ‘‘Amacımız ülkede iç barışı sağlamak. Memurlarımızın haksız yere önünü tıkayan, şevkle çalışmalarını engelleyen cezalarını sileceğiz'' dedi.

Türk, tasarının, devlet şahsiyetine karşı işlenen suçlar, zimmet, rüşvet gibi yüz kızartıcı suçlar, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçları dışında kalan bütün suçların affını öngördüğünü bildirdi. Tasarı, sürmekte olan disiplin soruşturmalarını işlemden kaldırırken, kesinleşmiş cezaların infaz edilmemesini de hükme bağlıyor. Ancak, af kapsamına girenler, geçmiş süreler için parasal herhangi bir istemde bulunamayacaklar.

Disiplin cezalarına karşı idari yargıya başvuranlardan yasa yürürlüğe girdikten sonraki 30 gün içinde davaya devam etmek istediklerini bildirmeyenlerin davaları da görülmeyecek. Tasarı, TSK personeli ile Askeri Hakimler Yasası'na tabi personeli sicil affı kapsamı dışında bırakıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!