Memura Kasım ayı zammı: yüzde 5.2

Güncelleme Tarihi:

Memura Kasım ayı zammı: yüzde 5.2
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Bakanlar Kurulu, devlet memurları, memur emeklileri ve sözleşmelilere enflasyon farkından kaynaklanan ek zam konusunu yarın görüşecek. Maliye Bakanlığı'na göre, memura 2 puanlık rehaf payı ile birlikte yüzde 5.2 oranında zam gerekiyor
Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu'nun, yarın saat 18.00'de yapacağı toplantıda, "Enflasyon, memur maaş artışını geçerse, aradaki fark 2 puanlık refah zammı ile birlikte memura ödenir" kararı çerçevesinde maaşlara yapılacak artış ele alınacak.

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, Kasım ayı sonunda enflasyon rakamlarının yüzde 35.7'ye ulaşması, buna karşılık memura 2000 yılı için toplam yüzde 31 zam yapılması nedeniyle, ek zam için gerekli hazırlığı yaptı.

Bu çalışmada, yıllık zammın 2 puanlık refah payı artışı ile birlikte kümülatif yüzde 37.7'ye yükseltilmesi öngörüldü. Sözkonusu oran da 31 Aralık 1999'daki maaşlara 6.7 puanlık bir zammı gündeme getirdi.

Yapılan hesaplamalarda, yıllık maaş zammının yüzde 37.7'ye yükseltilmesi için Kasım ayı maaşlarının yüzde 5.2 oranında arttırılması gerektiği belirlendi. Katsayılarda da buna dönük düzenlemeler yapıldı ve bunlar Maliye Bakanı Sümer Oral'ın önüne konuldu.

Kamu-Sen zam istiyor

Bu arada Maliye Bakanı Sümer Oral'ı ziyaret eden Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay ise "Aralık enflasyonu da belli olduktan sonra memurlara ek zam yapılması" önerisini götürdü.

Akay, memurların enflasyona yenik düşmemesi için ek zamda Aralık enflasyonunun da belli olması gerektiğini söyledi. Kamu-Sen Genel Başkanı, bu ay tüketici fiyatlarında yüzde 3'lük bir artış olursa, 2 puanlık refah payı ile birlikte memurlara 11 puan ek zam verilmesi durumunun ortaya çıkacağını ifade etti.

Maliye Bakanlığı bürokratları ise 2000 yılı bütçesinin uygulama döneminin 31 Aralık'da sona ereceğine dikkat çekerek, ek zammın bu ay içinde yapılıp ödenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Bakanlar Kurulu da yarın bu konuda nihai kararı verecek ve toplantıdan ek zam kararı çıkması halinde bayram öncesi bunun ödenmesine çalışılacak. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!