Memur masadan kalktı

Güncelleme Tarihi:

Memur masadan kalktı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 29, 2009 14:21

Memur sendikalarının, hükümet ile sürdürdüğü toplu görüşmelerin 7. turunda da anlaşma çıkmadı. Bugünkü görüşmelerde Memur-Sen'in 2010 yılı için zam talebini yüzde 6+5'ten, yüzde 4+4'e çekmesini ardından, hükümet de zam teklifini yüzde yarım oranında yükseltmişti.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/babacan_sag.jpgGörüşmelerin ardından açıklama yapan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin sözünün arkasında durmadığını söyleyerek görüşmelere nokta koyduklarını söyledi.

Akyıldız'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- 6 maddelik başbakanlık genelgesiyle bir ay önce uygulamaya konuldu. Ama 15 maddesi uygulamaya konulmadı. Bize göre suç işlenmektedir. Siyasi irade suç işlemektedir.

- Mutabakat imzalıyoruz, hükümet imzanın arkasında durmuyor. Başta Başbakan olmak üzere bakanlar bu yasayı çiğniyorlar. Ekonomik büyümeden pay istediğimizde, büyümeye ne katkınız var ki diyorlar, ekonomik küçülmenin faturasını bize çıkarmaya çalışıyorlar. Varlıkta hakkımızı vermiyorlar.

Haberin Devamı

- Hükümet yani bakanlar kurulu üyeleri, memurlara şaşı bakmaya devam ediyor. Çalışanları bizden olanlar ve olmayanlar olarak ikiye ayırıyor.

- Başbakan olmaz işçilere yüzde 2.5+2.5 demiş, bugün tekliflerini yinelediler. Bu nasıl bir insaf ölçüsüyle dile gelir?

- Yani açıkçası ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Demokratik haklarımız konusunda sözlerinin arkasında durmuyorlar. Kamu işveren kurumunun bu davranışını tüm kamuoyumuz görüyor, memurlarımız görüyor. Bütün memurlarımızı bu sürece davet ediyoruz.

- Emek düşmanlarına ders vermeye, üretimden gelen gücümüzü kullanmaya davet ediyoruz. Toplu görüşme sürecimiz bitmiştir. Mutabakat için tüm gayretleri ortaya koyduk. Türkiye Kamu-Sen olarak tüm konfederasyonlarla değerlendirme çağrısında bulunacağız. Üretimden gelen gücün kullanılmasını uygulamaya koymaya

- Eylemlilik süreci başlamıştır. Kamu-Sen, 2008 yılının mutabakat kurallarını uygulamayan Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunarak, eylemlilik sürecini başlatıyoruz.

HÃœKÃœMET YÃœZDE 2.5+2.5 TEKLÄ°F ETTÄ°

Hükümet, yeni teklifinde 2010 yılı için zam teklifini yüzde 2.5+2.5 olarak yenilemişti. 

Hükümet, memurlara daha önce önerdiği teklifinde ise memurların karşısına yüzde 2+2 teklifiyle çıkmıştı.

Müzakerelerden Sorumlu Devlet Bakanı Yazıcı’dan bu teklifi alan memur sendikalarının başkanları daha sonra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile temasa geçip oranın artırılması talebinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

MEMUR-SEN YÃœZDE 4+4 Ä°STEMÄ°ÅžTÄ°

Memur-Sen, hükümet kararını açıklamadan önce zam talebinde indirime gittiğini açıklamıştı. Sendikadan yapılan açıklamada, 2010 yılı için zam talebini yüzde 6+5'ten, yüzde 4+4'e çekilmişti.

MemurSen teklifinde ek ödeme talebini 40+40 liradan 30+30 liraya; toplugörüşme prim talebini 18 liradan 10 liraya; aile yardımını ise 16 liraya indirmişti.

Memur-Sen yöneticileri, bunun son teklifleri olduÄŸunu belirterek, topun yeniden hükümete geçtiÄŸini vurgulamışlardı. Â

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!