Memur emeklisi zam farkı ne zaman yatacak? Emekli maaş farkı ne zaman ödenecek?

Güncelleme Tarihi:

Memur emeklisi zam farkı ne zaman yatacak Emekli maaş farkı ne zaman ödenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2020 19:35

Enflasyon rakamı ile birlikte memur emeklilerinin de yeni yılda alacakları zam miktarı netleşti. Buna göre binlerce memur emeklisi maaşlarını yüzde 5.5 zamlı alacak. Toplu sözleşmeye göre önceden belirlenen zam oranları netleşirken, memur emeklilerin gözü zam farkının hesaplara yatacağı tarihe çevrildi. Peki, memur emeklisi zam farkı ne zaman yatacak? Emekli maaş farkı ne zaman ödenecek? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

2020 Bağkur emekli ve memur maaş farkı, zam oranlarının belli olmasıyla beraber merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla, ilave artışla birlikte aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 3 bin 747 liradan 4 bin liraya çıktı. Peki, zam farkı nezaman ödenecek? Memur emeklisi zam farkı hangi tarihte hesaplara yatacak? İşte, detaylar...

ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaş ve aylıklarını 15 Ocak'ta alacak. Öte yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları geçen yılın son 6 aylık enflasyonu oranında artacak. Bu oran yaklaşık yüzde 6,5'e karşılık geliyor.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLDU?

AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığından edindiği bilgiye göre, kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zamlar belli oldu.

Haberin Devamı

Buna göre, bu yıl için kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile belirlenmiş, ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 4 oranında artış öngörülmüştü.

Geçen yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 6,50 seviyesinde gerçekleşti. Bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 1,49 artışla birlikte kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5,49 artış yapıldı. Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 6,50 artış sağlandı.

Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 3 bin 747 liradan 4 bin liraya, en düşük memur emekli aylığı 2 bin 523 liradan 2 bin 661 liraya yükseldi.

 

BAKMADAN GEÇME!