‘Memleket meselesi’ yaradı meslek eğitimine inanç arttı

Güncelleme Tarihi:

‘Memleket meselesi’ yaradı meslek eğitimine inanç arttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 00:00

Koç Holding’in 5’inci yılına giren ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi-MLMM’ 81 ildeki 264 okuldan yaklaşık 8 bin bursiyer öğrencinin mesleki eğitime olan inancını artırdı.

Haberin Devamı

Koç Holding’in mesleki eğitimi desteklemek için Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2006’dan bu yana yürüttüğü “Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi”nin ilk 4 yılını anlatan “Sosyal Etki Raporu”na göre, elde edilen bazı sonuçlar şöyle oldu:

‘Koç bursiyeri’ olmak

Proje başlangıcından bu yana 81 ildeki 264 okuldan yaklaşık 8 bin bursiyer öğrencinin mesleki eğitime olan inancı arttı. Bursiyer öğrencilerin yüzde 93’ü bir meslek lisesi koçları olduğu için kendilerini şanslı hissediyor.

Koç Topluluğu bünyesindeki 20 şirketten 333 çalışan, meslek lisesi öğrencilerine gönüllü olarak koçluk desteği sağladı. Bursiyer öğrencilerin yüzde 70’i aldıkları koçluk sayesinde diğer insanlarla daha kolay iletişimde bulunduklarını da belirtti.

Proje okullarında her yıl yapılan değerlendirme anketinde, okul temsilcilerinin yüzde 77’si “Koç bursiyeri olmak öğrencilerde mesleki eğitime devamlılığı tetikliyor” dedi.

Haberin Devamı

19 laboratuvar kuruldu

MLMM Projesi’nin gönüllülük ve kurumsal sosyal sorumluluk alanlarında 4 ulusal, 4 de uluslararası ödül aldı.
Ford Otosan, Tofaş Fiat ve Tüpraş toplam 19 laboratuvar kurarak, endüstri meslek liselerinde yeni dalların açılmasına katkı sağladı.
Staj ihtiyacı olan öğrencilerin yüzde 80’ine Koç Topluluğu Şirketleri tarafından staj imkanı sağlandı. Bursiyerlere istiham önceliği sağlanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!