Medya devinin CEO'su Bodrum'da

Güncelleme Tarihi:

Medya devinin CEOsu Bodrumda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2001 02:01

AOL Time Warner'ın CEO'su Gerald M. Levin, Ahmet Ertegün'ün davetlisi olarak iki günlüğüne Türkiye'ye geldi. Bodrum'da Ertegün'ün konuğu olan Levin, bir akşam yemeğinde de Doğan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'la buluştu.

Dünya medya devi AOL Time Warner'ın CEO'su Gerald M. Levin, Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün'ün davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Ertegün'ün davetlisi olan Levin iki günlüğüne özel uçakla geldiği Türkiye'de Ahmet Ertegün'ün Bodrum'daki evinde kaldı.

Ahmet Ertegün'ün evinde verilen akşam yemeğine Gerald M. Levin'in yanısıra Doğan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Begümhan Doğan, Doğan Online CEO'su Hanzade Doğan ile Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı ve Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Ertuğrul Özkök katıldı.

LEVIN KİMDİR?

AOL Time Warner, internet, medya, film ve müzik alanlarında uzmanlaşmış dünyaca tanınan 8 büyük şirketin ana ortağı konumunda. Dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı AOL, Time, Warner Bros. ve CNN grubun dünyaca tanınmış başlıca şirketleri. AOL Time Warner'ın Türkiye'deki en büyük ortaklığı Doğan Grubu ile gerçekleştirilen CNNTürk.

AOL Time Warner'ın CEO'su olarak görev yapan Gerald Levin ise, firmanın tüm faaliyetlerinden ve branşlarından sorumlu. Levin ayrıca, AOL Time Warner'in yönetim kurulu üyesi.

Dünyanın önde gelen medya kuruluşu olan Time Warner'ın eski Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su olan Levin, Time ile Warner Communications'un 1990 yılındaki birleşmesinin de mimarı. Levin ayrıca, dünyanın en başarılılarından biri sayılan Time Warner ile Turner Bdoadcasting System'in birleşmesinde de önemli rol oynadı.

Hukuk mezunu olan Levin, 1963-1967 yılları arasında merkezi New York'ta bulunan Simpson Thacher & Barlett Hukuk Bürosu'nda avukatlık yapmıştı.

MONTRÖ'YE GİTTİLER

Tatilinin birkısmını Türkiye'de geçiren Levin, Ahmet Ertegün ile birlikte 44'üncü Monterey Jazz Festival'ine (Montrö Caz Festivali) katılmak üzere Türkiye'den ayrıldı. Bu yıl Michael Brecker, Daniela Mercury, Herbie Hancock, Wynton Marsalis gibi caz ustalarının katıldığı Montrö Caz Festivali'nde, Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün'ün şerefine verilecek olan yemeğe, AOL Time Warner'ın CEO'su Gerald M. Levin de katılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!