Meclis’ten, kartzede personele ’ödemezsen, gidersin’ mektubu

Güncelleme Tarihi:

Meclis’ten, kartzede personele ’ödemezsen, gidersin’ mektubu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2006 00:00

TBMM Personel Daire Başkanlığı, kredi kartı borcu nedeniyle hacze konu olan 115 çalışanına uyarı mektubu gönderdi. Mektupta, bu kişilerin kredi kartı borcu olmadığına dair yazı getirmeleri istendi.

Bu yazıyı getiremeyen geçici personel, kurumlarına iade edilmekle tehdit edildi. Telaşa kapılan TBMM çalışanları CHP milletvekillerini ziyaret ederek, yardım istediler. CHP milletvekilleri, TBMM Başkanlığı nezninde devreye girerek, müdahale etti. TBMM’de bekleyen Kredi Kartları Yasa Tasarısı çıkana kadar bu kişilerle ilgili tasarruf yapılmaması istendi. CHP milletvekili Halil Tiryaki, bu tavrı "gaddarlık" olara nitelendirerek şunları söyledi:

HERKESİN BORCU VAR: "Herkesin kredi kartı borcu var. Milletvekilleri arasında bile bu sorunu yaşayanlar var. İki gün içerisinde borcunuzu ödeyin diyerek tehdit ediliyorlar. Kiminin borcu 10 milyarı aşmış. ’Bize zaman tanınsın, yeni yasa çıkana kadar beklensin, borçlarımızı taksitlendiririz’ diyorlar. Her kurumda böyle mağdurlar var. Meclis çalışanlarının durumunu takip etmek için bir heyet kurduk."

TASARI KOMİSYONDA: Geçen yıl Kasım ayı sonunda TBMM’ye sevk edilen Kredi Kartı Yasa Tasarısı halen Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nda bekliyor. Tasarının önümüzdeki günlerde gündeme alınması bekleniyor. Tasarıya göre, "Faizler sınırlandırılacak. Hesaba değil, ödenmeyen kısma faiz uygulanacak. Borçlara bileşik faiz uygulanmayacak. Limitler, gelire göre sınırlandırılacak. Sokakta kredi kartı dağıtılamayacak". Ancak tasarı eski borçların silinmesine ya da taksitlendirilmesine ilişkin hüküm taşımıyor.

Aygün: Kart gribine 33 kurban verdik

ANKARA Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Tüketicler Derneği’nin kredi kartları mağdurlarına destek kampanyasına katıldı. Kart mağdurlarıyla ilgili birbinden çarpıcı örnekler veren Aygün hem kampanyaya ilk imzayı attı hem de basın mensuplarına teker teker imzalattı. Meclis’te bekleyen kredi kartı tasarısı için düzenlenen "Katile af karta laf" imza kampanyasına katılan Aygün özetle şöyle konuştu: "Kuş gribinden beş kişi hakkın rahmetine kavuştu. Kredi kartı gribinden son iki ayda 33 kişi hayatına kıydı. Kart gribinden mağduriyet daha fazla. Kuş gribi için bir milyon kanatlı hayvan itlaf edildi. 28 milyon kredi kartı var bu ülkede. Bu kadar kredi kartı itlaf edilemeyeceğine göre başka bir çare gerek. Destek versinler yeter. "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!