Meclis kendi kaçak işçilerini sakladı

Güncelleme Tarihi:

Meclis kendi kaçak işçilerini sakladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Meclis Genel Sekreterliği, ‘kaçak işçi’ denetimi yapmak üzere Meclis'e gelen iş müfettişlerini içeri almadı, kendi ‘kaçaklarını’ gizledi.

DYP Hatay Milletvekili Mehmet Dönen'in, ‘‘Meclis, kaçak işçi çalıştırıyor’’ ihbarı üzerine harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, ihbarı araştırmak üzere 4 iş müfettişi görevlendirdi. Hafta başında ‘‘Kaçak işçi denetimi’’ için Meclis'e gelen 4 müfettiş Meclis Genel Sekreterliği'nce, ‘‘Burada teftiş yetkiniz yok’’ denilerek geri çevrildi. Bunun üzerine Okuyan, Meclis Başkanlığı'na resmi bir yazı ile başvurarak, bu açık suç ihbarının araştırılması için görevlendirdiği müfettişlere yardımcı olunmasını istedi. Okuyan, Meclis'in saygınlığının korunması ve geliştirilmesi açısından, bu iddianın araştırılmasının önemli olduğunu belirtti. Şimdi gözler, Okuyan'ın resmi başvurusuna TBMM Başkanı Ömer İzgi'nin ne yanıt vereceğinde.

Meclis'te boş kadro kalmadığı için, milletvekillerinin torpil baskısı sonucu yüzlerce personel, ‘Mevsimlik işçi’ ünvanıyla her yılbaşında işten çıkarılıp birkaç gün sonra yeniden işe alınıyor. Mevsimlik işçiler de normal Meclis personeli gibi sekreterlik, memurluk, çaycılık ve odacılık gibi görevler yapıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!