Meclis bütçeyi 3 Şubat'ta görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Meclis bütçeyi 3 Şubatta görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

1999 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda 3 Şubat Çarşamba günü görüşülecek. Yeni hükümetin kurulması nedeniyle, yeniden oluşturulacak olan Plan ve Bütçe Komisyonu, bir günlük görüşmesi kalan bütçeyi bu hafta tamamlayacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Biltekin Özdemir, Anayasa gereği Komisyon'un bütün üyelerinin yenileneceğini hatırlatarak, ‘‘Yeni üyelerin Genel Kurul'da okunmasının hemen ardından, Komisyon Başkanlık Divanı'nı belirleyerek Bütçe'yi tamamlayacağız’’ dedi.

Yeni komisyonlara seçilen üyelerin isimlerinin bugünkü TBMM Genel Kurulu'nda okunması bekleniyor. Yenilenen Komisyon, ilk toplantısını çarşamba günü yapacak. Özdemir Hürriyet'e, Anasol-D Hükümeti'nin düşürülmesi nedeniyle çekilen 1999 bütçe tasarısının Maliye Bakanlığı dışındaki bütün bölümlerinin tamamlandığını anımsattı.

Hükümetin üzerinde son rötuşlarını yaptığı 1999 bütçe tasarısı da perşembe ve cuma günleri Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Bütçe üzerinde yeni ve çok büyük değişikliklerin olmayacağını belirten Özdemir, şu değerlendirmeyi yaptı.

‘‘Şu anda Geçici Bütçe yürürlükte. 1999 bütçesini 1 Ocak 1999'dan geçerli olmak üzere, yeni geriye dönük olarak bağlayacağız. Geçici Bütçe avans niteliğinde olduğu için, bugüne kadar yapılan bütün işlemler, 1999 bütçesine maledilecek.’’

Özdemir, bu hafta Komisyon'da tamamlanacak Bütçe tasarısının gelecek hafta Genel Kurul'a gönderileceğini söyledi. Meclis toplanabilirse., Tasarı'nın, 3 Şubat çarşamba günü Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

25 üyeden oluşan Plan ve Bütçe Komisyonu'nun yeni oluşumunda, üyelerin 15'i DSP'den, 5'i FP, 4'ü ANAP, 3'ü DYP, 2'si CHP ve bir kişi de bağımsız milletvekillerinden oluşacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!