GeriEkonomi McDonald’s günde 208 bin kişi çekti, 14 bin kişiye ‘iş’ açtı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

McDonald’s günde 208 bin kişi çekti, 14 bin kişiye ‘iş’ açtı

McDonald’s günde 208 bin kişi çekti, 14 bin kişiye ‘iş’ açtı
refid:15142255 ilişkili resim dosyası

Türkiye’de günde 208 bin kişinin hamburger yediği McDonald’s 2009 yılında 2 bin 150 ton et sattı. ‘Açık mutfak’ uygulaması ile Türkiye’deki 141 restoranının kapılarını müşterilerine açan McDonalds’ın Genel Müdürü Hakan Serim, hijyen ve eğitime verdikleri önemi anlattı. Serim, kullanılan ürünlerin tamamına yakınını Türkiye’deki tedarikçilerden temin ettiklerini belirtti.

63.5 milyon dolar

Serim, şu bilgileri verdi: “Bu şekilde faaliyet gösteren dünyada çok az ülke bulunuyor. Bu doğrultuda, sadece geçtiğimiz yıl tedarikçilerimiz ile iş hacmimiz 63.5 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2009 yılında Türkiye’deki restoranlarımızda 38 milyon adet ekmek, 2 bin 150 ton et, bin 350 ton tavuk, 6 bin ton patates ve 2.9 milyon litre süt ve sütlü ürünler tüketildi. Bu rakamlar artan iş hacmimiz doğrultusunda her geçen yıl artıyor.”

Hedef 31 restoran

Yıllardır gerek ürünlerin ambalajlarında gerek tepsi örtüleri ve beslenme broşürleri gibi basılı malzemelerde gerekse internet sitelerinde misafirlerin ne yediklerini ve bunların besin değerlerini öğrenmelerini sağladıklarını anlatan Hakan Serim, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu yüzden sunduğumuz yiyeceklerin ‘fast food’ yani hızlı yiyecek değil, ‘quick service’ yani ‘hızlı servis’ olarak adlandırılması konusuna sürekli vurgu yapıyoruz. 141 McDonald’s restoranından 18’i franchise olarak faaliyet gösterdi. 2009 yılında 14 restoran açmayı planladık, 19 restoran açtık. Bu sene ise toplamda 31 restoran açmayı hedefledik. Buralarda yaklaşık 1000 kişilik istihdam yaratmayı planlıyoruz. Böylelikle tedarikçilerle beraber 14 bin kişilik istihdam ağını 15 bine çıkarmayı istiyoruz.”

500 saatlik eğitim

Çalışanların mutfağa girmeden önce uygun bir dezenfektan ile yaklaşık 20 saniye sıcak suyla ellerini yıkadıklarını anlatan Nişantaşı McDonald’s Restoran Müdürü Aydın Sezer ise, “McDonald’s çalışann restoran müdürü olana kadar yaklaşık 500 saat eğitim alıyor. dığını dile getiren Sezer, McDonald’s’da restoran müdürü olmak için Şikago’da Hamburger Üniversitesi’nde ürün hazırlama, Dubai’de de “İleri Liderlik Uygulamaları” eğitimi aldığını açıkladı.

Cirosu 330 milyon liraya yükselecek

GEÇEN yıl 267 milyon lira ciro yaptıklarını anlatan Hakan Serim, “Satışların artması ciroya ve hedeflere de yansıyor. Bu yıl McDonald’s olarak ilk 5 ayda 120 milyon lira ciro yaptık. Yıl sonu hedefimizi de artırdık. 2010 yılı hedefimiz toplamda 330 milyon lira ciroyu yakalamak” diye konuştu.
Yorumları Göster
Yorumları Gizle