Mayo Clinic, İstanbul'a 5 yıldızlı hastane kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Mayo Clinic, İstanbula 5 yıldızlı hastane kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en tanınmış hastahaneler zinciri Mayo Clinic, İstanbul'da da hizmete girecek. Cıngıllıoğlu Ailesi, Alman Rhön Klinikum ile bir ortaklık anlaşması imzalayarak Mayo Clinic'i Türkiye'ye getirme kararı aldı. İçinde 5 yıldızlı bir otelin de bulunacağı hastane projesi için 150 milyon dolar (23.1 trilyon lira) harcanacak.

Cıngıllıoğlu Ailesi finans sektöründen sonra sağlık sektörüne de el attı. İstanbul'da hastahane açmaya hazırlanan Cıngıllıoğlu Holding, ünlülerin hastahanesi Mayo Clinic'i Türkiye'ye getirmek için Alman Rhön Klinikum ile ortaklık anlaşması imzaladı. Rhön Klinikum'un yüzde 30'luk hisse ile ortak olduğu projenin ilk etabında, İstanbul'da 150 milyon dolar (23.1 trilyon lira) tutarında yatırım yapılacak. Ayrıca hastahanenin tüm ekipmanı da Rhön Klinikum tarafından kurulacak. Hastahanede özellikle yabancı ülkelerde yaşayan Türk doktorların çalışması düşünülüyor.

ARAZİ YOK

Mayo Clinic ile Türkiye'de büyük bir eksikliğini kapatacaklarını belirten Cıngıllıoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sema Cıngıllıoğlu, henüz hastahaneyi kuracakları alanı bulamamaktan şikayetçi. Özel sektöre ait arsalara fiyatlarından dolayı yaklaşamadıklarını söyleyen Cıngıllıoğlu, devletten bu konuda destek beklediklerini açıkladı. Cıngıllıoğlu şöyle devam etti:

‘‘Böyle bir iş için Almanlar ile ortaklık kurmamız, bizim için sevindirici bir olaydır. Fakat arsa bulmakta çok zorlanıyoruz. Tam yedi aydır hastahaneyi kuracak arazi arıyorum. Açıkça söylemek gerekirse, yatırıma ayırdığım paranın büyük bölümünü arazi için heba etmek taraftarı değilim.’’

Yılda 400 bin check-up

Dünyanın en tanınmış hastahaneler zincirlerinden biri olan Mayo'da yılda yaklaşık 400 bin kişi check-up yaptırıyor. Mayo Clinic binaları her yerde benzer mimari ve teknik özelliklerde inşa ediliyor. Kliniklerin tümüne yakınında hasta ve refakatçileri için beş yıldızlı bir otel de inşa ediliyor. Mayo Clinic'e sıkça giden ünlüler arasında Turgut Özal ve Libya lideri Muammer Kaddafi de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!