Mavi yol bereketi

Güncelleme Tarihi:

Mavi yol bereketi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ege'nin cenneti andıran yemyeşil koyları, limanları, turizmin gözde konaklama noktaları haline geldi. Ekmeğini denizden çıkaranların yıllarca gelişigüzel kullandığı, ancak yeni yeni kıymetini anladığı kıyılarda, gemi ve yat turizmi grafiği hızla yükselmeye başladı. Ege'deki marina ve limanlarda doluluk oranı, bu yıl kapasitenin üstüne çıktı.

Kuşadası'na geçen yıl ağustos ayında 102 gemi yanaşırken, bu yıl bu rakam 120'ye yükseldi. Dünyanın en lüks, en pahalı ve en büyük gemileri arasında yer alan Costa Victoria, Aegean, Renaisance gibi gemilerin ekim sonuna kadar Kuşadası'na turist getirmeye devam edeceği belirtildi. Bodrum'da da aynı dönemlerde gemi sayısı 7'den 17'ye çıktı, yat turizmi de canlandı. Muğla sahillerine geçen yıl çoğu yabancı 14 bin yat gelirken, bu yıl rakamın 18 bini geçeceği belirtildi.

Mavi yolculuk, artık yurt dışında da çok iyi tanınıyor. Bu yaz sinema ve müzik dünyasının efsane isimleri Dustin Hoffman'la Sting ve Fransız ırkçı lider Le Pen, mavi yolculuğun tadına varanlardan. TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Yılmaz Mola, genelde Türkiye ve Kuşadası'na gelen yolcu gemilerinde artış olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

‘‘1996'da, 1995'e oranla yüzde 15 fazla gemi gelmişti. Bu yıl da geçen yıla oranla yüzde 18'lik artış bekliyoruz. Başlıca nedenlerinden biri, TÜRSAB'ın Almanya'nın en büyük tur operatörleriyle ve seyahat acentaları birliğiyle girdiği yakın işbirliği. Bu yıl TÜRSAB'ın Belçika'da açtığı temsilciliğin çalışmalarının ürünlerini topluyoruz. Yabancı tur operatörleri kruvaziyer turizmini büyük promosyonlarla pazarlıyor. Önümüzdeki yıllarda artış aynı çizgide devam edecek.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!