Mastercard ile bir yılda 1.3 katrilyon harcandı

Güncelleme Tarihi:

Mastercard ile bir yılda 1.3 katrilyon harcandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de 32 banka aracılıyla verilen MasterCard ve Maestro kartları ile geçen yıl, 70 milyon işlemde 5.4 milyar dolarlık (1.3 katrilyon lira) işlem gerçekleştirildiği bildirildi. MasterCard ve Maestro'nun Avrupa organizasyonu Europay International'ın Türkiye Genel Müdürü Mehmet Sezgin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de geçen yıl Maestro banka kartı sayısında yüzde 23'lük, MasterCard kredi kartlarında ise yüzde 68'lik artışla toplam 5.3 milyon kart adedine ulaştıklarını kaydetti.

Kredi kartı adet ve hacimlerinde en hızlı artışı yapan şirket olduklarını belirten Sezgin, MasterCard'ın 95 bin işyerinde ve 6000 ATM'de kabul edildiğini ifade etti.

Sezgin, yurtdışından gelen ziyaretçilerin kendi MasterCard ve Meastroları ile yaptıkları işlemlerle de ülkeye 650 milyon dolar döviz bıraktıklarını bildirdi.

INTERNETTE GÜVENLİK

Türkiye'nin Internet'te güvenli alışverişi sağlayan ilk Set işlemini Garanti Bankası aracılığıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Sezgin, diğer bankalarla da Set sistemi uygulamaları üzerine çalıştıklarını, ayrıca sahtekarlıkları kontrol altına alan risk kontrol sistemi Artemis'i de birçok bankanın kullandığını kaydetti. Mehmet Sezgin, Azerbaycan ve Kazakistan'da da kartlı ödeme sistemlerini başlattıklarını duyurdu.

Sezgin'in verdiği bilgiye göre, MasterCard ve Maestro 178 milyon kart ile en yakın rakibi Visa'yı 60 milyon adet geçerek, Avrupa'da ‘‘1’’ numaralı kart sistemi oldu. Tüm dünyada 8 milyar işlemle 710 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!