Massey Ferguson Türkiye’ye kendi şirketiyle döndü

Güncelleme Tarihi:

Massey Ferguson Türkiye’ye kendi şirketiyle döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 00:00

Tarım makinaları alanında faaliyet gösteren AGCO Corporation’a ait dünyanın en tanınmış traktör markası olan Massey Ferguson, Türkiye’de kendi şirketini Massey Ferguson Tarım Makineleri Ltd. adıyla kurdu.

Massey Ferguson Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Richard Markwell, "Türkiye, dünyadaki en önemli tarım makineleri pazarlarından biri. Bu nedenle 2008 yılında sektöre 50 milyon dolar yatırım yapan firmamız, Türkiye’ye doğrudan yatırım yapmaya karar verdi" dedi.

Uzel’i düşünmüyoruz

Türkiye’nin Massey Ferguson için doğru bir yatırım pazarı olduğunu söyleyen Richard Markwell, "Türkiye, başka ülkelerde de çalışmalarımızı büyütmemizi sağlayacak. Fırsat ülkesi olduğu için zorluklara katlanırız. Uzel’lerle Türkiye’de 40 yıllık bir ilişkimiz oldu. Bu ilişki sona erdiğinde benzer bir ortaklıkla ya da bağımsız bir distribütörle Türkiye pazarına girmeyi tercih etmedik. Türkiye pazarının stratejik önemi nedeniyle kendi şirketimizi kurduk. Üretim stratejimiz açısından çeşitli ortaklıklar düşünüyoruz ancak Uzel’i düşünmüyoruz" diye konuştu.

15 Ekim’de tanıtılacak

Merkezi İstanbul’da bulunan şirket ile Massey Ferguson traktörlerinin ve ekipmanlarının Türkiye’de dağıtımının yapılacağını söyleyen Massey Ferguson Satış ve Pazarlama Direktörü Jeremy Burgress ise şöyle konuştu: "Öncelikli işimiz pazardaki mevcut ürünlere destek sağlamak ve satış sonrası hizmetlere yönelik ihtiyaçları belirlemek olacak. Türk çiftçilerini hem satış hem de servisle destekleyen güçlü bir bayi ağı kurmak istiyoruz. Bütün yeni ürünlerimizi ve 19 ile 370 beygir aralığındaki traktör serimizi de Bursa’da 15 Ekim’de başlayacak olan BurTarım 2008 Fuarı’nda tanıtacağız."

1 milyar Euro’luk pazar

Massey Ferguson traktörlerinin Türk çiftçisinin kullandığı ilk traktörler olduğunu hatırlatan Burgress Türk tarım makineleri sektörü hakkında şu bilgileri verdi: "Türkiye tarım makineleri sektörünün büyüklüğü 1 milyar Euro’ya ulaşıyor. 2010 yılında bu rakamın 1.3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye toplam traktör sayısı açısından dünyada 7’nci ülke konumunda bulunuyor. Kullanılan 1 milyon traktörün yarısı neredeyse Massey Ferguson’a ait. Yıllık 40 bin üniteyi aşan pazarda yüzde 35 paya sahibiz. Bu payı yeniden yakalamak isteriz ancak yeni şirketin geçiş sürecinde gerçekçi olmak gerekiyor. Bu sene sonunda bu paya ulaşamayız ancak gerekli önlemleri alıyoruz."

Hattat üretim için alternatif

HATTAT Tarım’ın AGCO’nun tedarikçilerinden olduğunu hatırlatan Richard Markwell şöyle konuştu: "Hattat Tarım, Avrupa’da satılan Valtra A Serisi ve Massey Ferguson MF 4400 Serisi traktörlerinin üretimini gerçekleştiriyor. Massey Ferguson’un gelecekteki üretimleri için bir dizi yerli alternatifleri değerlendireceğiz. Hattat Tarım da bu alternatiflerin arasında ama şu an kimi seçeceğimizi bilmiyoruz. Bir süre ürünleri ithal edeceğiz."

Yeni ürün serilerini Türkiye’ye getirecek

MASSEY Ferguson’un sadece mevcut müşterilerine destek vermeyeceğini kaydeden Jeremy Burgress, "Yakıt tasarrufu, verimlilik ve sağlamlığı daha da artırmak için yeni ürün serilerimizi de Türkiye’ye sunacağız. Traktörler önceliğimiz olmasına rağmen, hasat, balya ve ekim makinelerini de Türkiye pazarına sunma imlanlarını değerlendireceğiz. Bu başlangıç, Türkiye’nin Massey Ferguson için ne kadar önemli olduğunu vurguluyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!