MASKO’da yeni yönetim belli oldu

Güncelleme Tarihi:

MASKO’da yeni yönetim belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2011 17:10

MASKO Mobilya Kenti, gelecek iki yıl için yeni yönetim ve denetim kurulunu seçti. Gerçekleşen seçimlerde son iki yıldır dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO’nun yönetim kurulu başkanlığını yürüten Hasan Karcı, tam 230 oy ile başkan seçildi.

Haberin Devamı

TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever, MOBSAD Başkanı Nuri Gürcan, İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Tunalı, İkitelli Organize Sanayi Bölgesine bağlı sanayi sitelerinin başkanlarının katıldığı MASKO Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yönetimi devralan MASKO’nun yeni başkanı, 2 yıldır MASKO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapan Hasan Karcı oldu. Karcı, 230 oy ile başkan seçildi. Yönetim Kurulu üyeleri Önder Toksoy, Mehmet Mutlu, Hasan Uygun ve Sait Semiz oldu. Denetim Kurulu üyeliğine ise Mustafa Çağlar ve Sedat Şahinoğlu seçildi.

Karcı, “2009 yılında devraldığım MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanlığını, geçen iki sene zarfında ekip arkadaşlarımla birlikte dünya markası yapabilmek için büyük bir özveri ve azimle çalıştık. MASKO’yu sektörümüzün merkezine oturttuk, dünyanın en büyük mobilya kenti olarak isminin hem Türkiye’de, hem de dünyada duyulması, tanınması için çalışmalar yaptık. Hükümete yönelik olarak sektörün sorunlarıyla ilgili faaliyetlerimiz oldu. Özellikle KDV indirimi ile ilgili çalışmalarımız hala sürüyor. Medya kanalı ile hükümetimize mesajlarımızı gönderdik ve onların sektörü daha iyi anlayabilmesi için yakın temaslarda bulunduk. MASKO’muzu uluslararası ticaretin uğrak noktası konumuna getirdik. Türkiye’nin perakende mobilya ihracatının en aktif yeri haline getirip, perakende mobilyada ihracat üssü yaptık” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Karcı, MASKO’nun yurtiçi ve yurt dışında tanıtılması için çeşitli reklam ve tanıtım çalışmaları gerçekleştirdiklerini de belirterek, “Global kriz ortamında müşteri güvenini geri kazanmak, tüketiciyi korumak ve müşteri memnuniyeti için MEP Projesi gibi eşi benzeri olmayan bir projeye imza attık. Alışveriş merkezimizi faal hale getirmek adına büyük mücadeleler verdik. En büyük kararı da gelecekte sizlerle birlikte vermek istiyoruz. Yönetsel ve tanıtım faaliyetlerimizde bizi zorlayan yapı kooperatifinden işletme kooperatifine geçtik. Bu süreci doğru yöneterek, hızlı bir geçiş sağladık” dedi.

Haberin Devamı

Hedeflerimiz belli

MASKO’nun mevcut konumu ile Türkiye ihracat pastasında da önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Karcı, “2010 yılında bu oran yüzde 15 civarında, 2011-2012 yıllarında ise bu oranı yüzde 30’lara çıkarmayı hedefliyoruz ve mobilya sektörünün otomotiv ve tekstil gibi ihracatta yıldız sektörler arasında yerini almasını sağlayacağız. Mobilya denince kalite, fiyat, tasarım ile ön plana çıkan ve ilk akla gelen yerin MASKO olması için yurtiçi ve yurtdışı temaslarımızı sürdürerek çok daha vizyoner bir yönetim olacağımızı geçmişte yaptıklarımızla da garanti ediyoruz” dedi. Karcı yurtdışı fuarların dünya mobilya pazarında MASKO adının duyurulması için ciddi platformlar olduğunu belirterek, “MASKO’daki firmaların yurtdışı fuarlarda daha fazla temsili için İstanbul İhracatçılar Birliği’nin desteğini buraya çekeceğiz. MASKO’nun ihracat danışma departmanını bu dönemde kadrolu bir şekilde kuracağız.” dedi.

Haberin Devamı

Adımıza yakışır dünya kenti çalışmalarımız olacak

Dünyada özellikle “HOLLYWOOD” gibi örnekleri olan 3 boyutlu açıkhava reklamı yapmak istediklerini de belirten Karcı, “Uçaktan görünür şekilde “Dünyanın En Büyük Mobilya Kenti MASKO” reklamı yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!