Masaüstünde güç oyunları

Güncelleme Tarihi:

Masaüstünde güç oyunları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 01:03

Her 3 kişiden birinin oyun oynadığı Türkiye’de, oyuncu (gamer) kitlesi her geçen gün artıyor. Bu kitle için geliştirilen masaüstü bilgisayarlar ise oyunseverlere en üst performansı sunuyor. 2 bin liradan başlayan oyun bilgisayarının fiyatları 6 bin liraya kadar çıkıyor.

Haberin Devamı

TÜM dünyada olduğu gibi Türkiye’de de dijital oyunlar günlük hayatımız içerisinde çok önemli bir yer alıyor. Rakamlara baktığımızda ise Türkiye’de yaşayan her 3 kişiden biri aktif olarak oyun oyunuyor. Ancak öyle bir kitle var ki oyun işini oldukça ciddiye alıyor. ‘Gamer’ yani ‘oyuncu’ olarak bilinen bu kitlenin elinden neredeyse joystick veya klavye düşmüyor. Yeri geliyor oyunlarda geliştirdikleri karakteri satıyorlar, yeri geliyor internet üzerinden oynadıkları oyunlarda dünya şampiyonu oluyorlar.
İşin ciddiyeti bu kadar artınca oyuncular için geliştirilen özel bilgisayar bulunuyor. Bu kitlenin tercihi ne bir oyun konsolu ne de bir dizüstü bilgisayar. Oyuncuların tercihi masaüstü bilgisayarlar.

5 KAT DAHA PAHALI


Masaüstü bilgisayar deyip geçmeyin. Sıradan bir dizüstü bilgisayarın 5 katı fiyata sahip olan oyun bilgisayarlarının mouse (fare) modelleri bile binlerce liraya kadar çıkabiliyor. Güçlü grafik kartıyla dikkat çeken oyuncu bilgisayarlarının, işlemci ve ram gibi diğer donanım özellikleri de sıradan bir bilgisayara göre kat kat kuvvetli. Oyunseverler, bu bilgisayarları sadece kasa olarak satın alabiliyor. Monitör, klavye ve mouse gibi diğer donanımlar ise kullanıcıların tercihlerine göre daha sonra belirleniyor.

Haberin Devamı

111 MİLYAR DOLAR


Gartner’ın araştırmasına göre oyun konsolları donanım ve yazılımını içerecek şekilde tanımlanan oyun sektörünün, 2015 sonunda 111 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye’deki yaklaşık 22 milyon oyuncunun 12 milyonu dijital oyunlara harcama yaptıyor. Bu rakamla beraber Türkiye’deki oyun pazarının 2015 sonu itibariyle 1 milyar lirayı geçmesi bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre ise Türkiye’de bir günde 39 milyon saat oyun oynandığı tahmin ediliyor. Türkiye, sosyal oyun kategorisinde oyuncu başına oyun oturumu süresinde 38.4 dakika ile dünyada birinci konumda yer alıyor.

Oyun canavarları

ASUS
Oyun bilgisayarları konusunda dikkat çeken markalar arasında yer alan Asus, ‘ROG G20AJ-TR002S’ kodundaki modelle farklı tasarım ve güçlü donanımı meraklılara sunuyor. Intel i7 3.6 GHz’lik işlemciye sahip olan modelde, 16 GB ram ve 2 terabyte depolama kapasitesi yer alıyor. Oyuncuların en dikkat ettiği parça olan ekran kartı ise 2 GB ram kapasitesine sahip olan Nvidia GTX760 modeli olarak kullanılıyor. Bu modelin Türkiye’deki satış fiyatı
5 bin 899 TL.

Haberin Devamı

DARK EVO
Oyun performansında ‘G800’ modelliyle en üst performansı sunan Dark Evo, kasa tasarımı da rakiplerine göre farklı. Intel’in en üst seviyedeki işlemcisi olan i7 4.4 GHz’lik modeline sahip olan Dark Evo, 16 GB ram kapasitesine sahip. 3 terabyte depolama kapasitesine de sahip olan model, 3 GB ramlık
AMD Radeon R9 280 ekran kartıyla tam bir canavar olduğunu gösteriyor. Dark Evo G800’ün Türkiye’deki satış fiyatı Bu modelin Türkiye’deki satış fiyatı 6 bin 830 TL.

CASPER
Bilgisayar, akıllı telefon ve tablet konusunda Türkiye’deki iddialı markalar arasında yer almayı başaran Casper, oyun bilgisayarı modelini de tüketicilerin beğenisine sundu. ‘CD.HBI-479KA’ kodunda bir model geliştiren şirket, kullanıcılara Intel i7 4.0 GHz’lik işlemci, 16 GB rami, 2 terabyte depolama kapasitesi özelliklerini sunuyor. Modelde yer alan ekran kartı ise 2 GB ram kapasitesine sahip olan Nvidia GTX760. Casper’ın oyun bilgisayarı modelini 4 bin 870 TL’ye satın alabilirsiniz.

Haberin Devamı


EXPER
Yerli markalardan Exper’in oyuncular için geliştirdiği bilgisayar modelleri bulunuyor. ‘DEX209’ kodundaki modelde bunlardan biri. Intel i7 4 GHz’lik işlemciye sahip olan modelde, 16 GB ram ve 2 terabyte depolama kapasitesi yer alıyor. Ekran kartı ise 2 GB ram kapasitesine sahip olan Nvidia GTX760 modeli. Rakiplerine göre daha uygun fiyatla sunulan model, 4 bin 100 TL’dan satışta çıkmış durumda.

LENOVO
Dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardaki iddiasını oyun bilgisayarlarına taşıyan şirketler arasında Lenovo da yer alıyor. Şirketin geliştirdiği ‘Erazer X310’ adındaki model, Intel i7 3.6 GHz’lik işlemciye ve 16 GB ram kapasitesine sahip. 1 terabyte depolama kapasitesine de sahip olan Lenovo’nun oyun bilgisayarında ekran kartı olarak Nvidia GTX750 modeli kullanılıyor. 2 bin 750 TL’lik fiyat etiketine sahip olan model, teknoloji mağazaları raflarında yer alıyor.

Haberin Devamı


OYUN DÜNYASI

Koleksiyoncular için geliyor
BOL ödüllü oyunlardan biri olan Fallout serisinin koleksiyonu olan ‘Fallout Anthology’nin 2 Ekim’de satışa çıkıyor. Oyunseverler için özel olarak hazırlanmış bir kutuyla sunulacak olan Fallout Anthology’de şu ana kadar satışa çıkmış tüm Fallout serisi yer alacak. Buna ek olarak önümüzdeki dönem raflarda yer alması beklenen Fallout 4 için de ayrılmış özel bir yer bulunuyor. Buna ek olarak Fallout Anthology’de beş oyun ve tüm resmi eklentileri bulunuyor. Koleksiyon versiyonunun, bomba sesi çıkaran özel mini-nükleer saklama kutusunun içinde olması oyunseverlere sürpriz olacak.


UYGULAMA

Binmeniz gereken vagonu söylüyor
İSTANBUL, İzmir ve Bursa gibi şehirlerde anlık trafik durumu haritasıyla kullanıcıların beğenisini kazanan Yandex, şimdi de Yandex.Metro uygulaması ile İstanbul’daki metrobüs ve metro ulaşımını göstermeye başladı. Tüm raylı ulaşım yollarını kapsayan Yandex.Metro uygulamasında ayrıca füniküler ve tramvay gibi diğer ulaşım seçenekleri de yer alıyor. iPhone ve Android işletim sistemli akıllı telefonlar için geliştirilen Yandex.Metro, özellikle İstanbulluların gitmek istediklere noktalara en kestirme yoldan ulaşmalarını sağlayacak. Harita üzerinde yalnızca birkaç dokunuşla rota oluşturulabilen Yandex.Metro ile kullanıcılar, ortalama yolculuk süresini de görerek en uygun güzergahı kolayca seçebilecek. İnteraktif bir haritaya sahip olan Yandex.Metro, kullanıcıların İstanbul’daki tüm hatlara dair detaylara kolayca ulaşılabilmesini sağlıyor. Yandex.Metro uygulamasında, kullanıcıların gidecekleri lokasyona en yakın çıkışta inmeleri için hangi vagona binmeleri gerektiği de gösteriliyor. Bu sayede kullanıcılar, ulaşmak istedikleri noktaya varırken en ufak bir zaman kaybına bile uğramıyor.

HAFTANIN TRENDİ

Haberin Devamı

Tablete incelik katacak
SAMSUNG’un geliştirdiği yeni tablet serisi Galaxy Tab S2, 5.6 mm incelikle dikkat çekiyor. Aynı zamanda Galaxy Tab S2 265 gram ağırlığında. Ekran çözünürlükleri 2048 x 1536 piksel (Super AMOLED) olan yeni Tab’ler, Android 5.0 Lollipop işletim sistemi ile çalışıyor. 8 megapiksellik arka ve 2.1 megapiksellik ön kameraları bulunan yeni Tab S2’ler, ön kamerasının çözünürlüğüyle de rakibi iPad modellerinin bir adım önüne çıkıyor. 1.9 GHz ve 1.3 GHz hızındaki işlemci seçenekleriyle sunulacak olan yeni tabletler, 32 GB ve 64 GB dahili depolama alternatifiyle gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!