Masal anlatan pijama, renk değiştiren tişört

Güncelleme Tarihi:

Masal anlatan pijama, renk değiştiren tişört
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2013 01:28

Samsung’un yeni akıllı saati, teknoloji devlerinin rekabetini giyime taşıdı.

Haberin Devamı

Giyilebilir teknolojiler, dünyada hızla gelişiyor. Masal anlatan pijama, karşı cinsten hoşlanıldığında renk değiştiren elbise hayal gücünü zorlayan ürünler büyük ilgi görüyor. Teknoloji şirketleri artık bilgisayar mühendislerinin yanı sıra moda tasarımcılarını da işe alıyor.

AKILLI ÇORAP
Microsoft’un ABD’nin Redmond kentindeki karargahına birkaç kilometre ötede kurulan Heapsylon firması, dünyanın ilk “akıllı çorabını” Haziran’da tanıttı. “Sensoria” adı verilen bu çorap, vücut koşucunun adımlarını sayıyor, hızını ölçüyor ve yaktığı kaloriyi hesaplıyor.

İsveçli Mometo şirketi ise aynı sıralarda şirketin adını taşıyan bir “yürüyen hafızayı” piyasaya sürdü. Kibrit kutusu kadar bir cihaz olan Mometo, kıyafete takıldığında kişinin o gün yaşadıklarını 5 megapiksellik fotoğraf karelerine kaydettikten sonra GPS sayesinde çekildiği yere göre klasörlere koyuyor.

Amerikalı Embrace+ firması aynı adlı bileziğin lansmanını gerçekleştirdi. Üzerinde led ışıklar ve wi-fi bağlantı sağlayan donanım bulunan bilezik, akıllı telefondan gelen uyarı mesajlarını renkli olarak kullanıcıya duyuruyor.

Smart PJs firmasını Nisan ayında 25 dolara puantiyeli çocuk pijamaları satışa çıkardı. Pijamanın noktaları aslında Türkiye’de bazı gazete ve yayınların da kullandığı ‘kare kod’. Akıllı telefonla bu noktaların fotoğrafı çekilip aplikasyona verildiğinde yeni bir masal çocuklara anlatılıyor.

Hollandalı tasarım stüdyosu Roosegaarde de bir elektronik kıyafet tanıttı. “Intimacy” adı verilen kadın elbiseleri, nabız, vücut sıcaklığı, kan basıncı gibi değişkenleri ölçüp, kendisini giyenin birisinden etkilendiğini fark ediyor ve “renk değiştiriyor.”

Honda ise felçli hastalar için geliştirdiği Walking Asist Device ile dikkatleri üzerine çekti. Kalçanın hareketlerini ve yönünü sensörlerle tespit eden cihaz robotik olarak harekete geçiyor ve yürümeye yardımcı oluyor. Cihaz felçli hastalar için geliştirilenlere çözümlere göre daha küçük, hafif ve pratik.

Nike ise spor yapanın vücut sinyallerini dinleyen “Fuel Band” adını verdiği bir elektronik bileziği yakında piyasaya sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!