Marmaris arkasında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Marmaris arkasında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 11:57

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi, gemi turizmi sezonunu Avrupa’nın en büyük, dünyanın beşinci büyük lüks yolcu gemisi ’MSC Splendida’nın getirdiği 2 bin 991 yolcu ile açtı. Gemiden inen İtalyan, Fransız, İspanyol ve Alman zengin turistler, folklor ekibi ve karanfillerle karşılandı.

Haberin Devamı

Dev yolcu gemisi Marmaris'te

Arkas Holding ortaklığıyla, Türkiye’de 2005 yılından bu yana hizmet veren Avrupa’nın en büyük kruvaziyer şirketi MSC Cruises’un 10’uncu gemisi MSC Splendida, 2 bin 991 turist ve bin 332 personelle sabah saat 06.00’da limana demirledi. Gemiden inen turistlere bin 500 karanfil dağıtıldı. Marmaris Gümrük Müdürlüğü Meydanı’nda folklor ve dans grupları oyunlarını sergiledi. Gösterileri ilgiyle izleyen turistler daha sonra Marmaris çarşısına getirildi. Burada bazı turistlerin hediyelik eşya dükkanlarına, bazılarının ise kafeteryalara gittiği görüldü. Hava sıcaklığının 18 derece olduğu ilçede turistler, bol bol güneşlendi.

Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi’nin gemi geleceğini duyurması nedeniyle hazırlıklı bulunan esnafın da yüzü güldü. 19 yıldır Marmaris Kapalı Çarşı içinde esnaflık yapan Mukaddes Esver, "İlçemize bu gemiler gelmese para kazanamayacağız. ’Her şey dahil’ sistemi ile Marmaris’e gelen turistler sezonda dışarı çıkarak alışveriş yapmıyor. Umudumuz bu lüks yolcu gemileri oldu. Turistler sayesinde 400 lira kazandım. Kardeşimi borçlardan dolayı kapanan su, elektrik ve telefon faturalarını ödemesi için gönderdim" dedi.

Haberin Devamı

GEMİ YOLCULARINA ÖZEL POLİS ÖNLEMİ

Marmaris Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı resmi ve sivil polis ekipleri de, turistlerin olumsuzluk yaşamaması için Kapalı Çarşı, Ulusal Egemenlik , Atatürk ve Kordon Caddesi’nde güvenlik önlemi aldı.

Marmaris Liman İşletme Müdürü Şükrü Tugay, 2010 kuruvaziyer gemi turizmini dünyaca ünlü ve büyük cruise gemilerle kapattıklarını, yeni sezonu yine ilk kendilerinin açtığını söyledi. Yapılan anketler sonucunda geçen yıl aynı gemi ile gelen turistlerin ortalama 70-100 euro harcadığını kaydeden Tugay, "Bu kez ortalama 150 euroluk harcama yapacaklarını tahmin ediyoruz" dedi.

MSC Splendida, 12 Temmuz 2009’da Barcelona’da denize indirildi. 2010 yılında Marmaris’e 4 sefer düzenleyen lüks yolcu gemisi, bu yıl 8 sefer düzenleyecek. 60 metrelik yüksekliğe, 133 bin 500 ton ağırlığa, 333 metre uzunluğa ve 3 bin 959 yolcu kapasitesine sahip gemide, büyüklüğü 18 ile 65 metrekare arasında değişen bin 637 kamara bulunuyor. Gemide, tiyatro salonu, fitness ve dinlenme alanları, koşu parkuru, squash, sauna, Türk hamamı, solaryum, SPA, biri kapalı olmak üzere 5 yüzme havuzu, 12 jakuzi, restoranlar, barlar, internet kafe, şarap tadım barı, disko, alışveriş mekanları, kapalı ve açık çocuk alanları, 4D sinema salonu, casino, F1 similatörü, biri panoramik olmak üzere 4 adet dünya lezzetlerinin sunulduğu a la carte restoran, 2 açık büfe restoran, 18 farklı bar ve lounge alanı yeralıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!