Marinalar sancılı

Güncelleme Tarihi:

Marinalar sancılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yurt dışında gerekli tanıtım yapılmadığı için, marinalar turizm sezonu öncesinde sıkıntılı. İşletmeciler, bir an önce önlem alınmasını istiyor.

YERLİ ve yabancı yüzlerce yata hizmet veren marinalar, yeni bir turizm sezonuna sıkıntılı giriyor. Önceki yıl turizmde yaşanan olumsuzluktan etkilenen marinalarda, bu sezon da aynı sorunların yaşanmasından korkuluyor. Marina Yatırımcıları Derneği Başkanı Hasan kaçmaz, yurt dışında gerekli tanıtım yapılmadığı için bu duruma düştüklerini söyledi.

Marinalar için tanıtımın önemli olduğunu ancak bunun önemsenmediğine dikkat çeken Hasan kaçmaz, ‘‘Bizim potansiyelimizin büyük çoğunluğunu yabancı yatlar oluşturuyor.

Gerekli tanıtım çalışması yapılmadığı için hakettiğimiz payı alamıyoruz’’ diye konuştu. Yeni sezondan ümitli olduklarını vurgulayan Kaçmaz, Turizm Bakanlığı'nın tanıtıma önem vermesini istedi.

TURİZME ENDEKSLİ

Antalya Setur Marina Liman Hizmetleri Şefi Erhan Kaya da, marinaların sorunlarının turizme endeksli olduğunu ifade etti. Önceki sezonda yüzde 25 durgunluk yaşandığına dikkat çeken Kaya, ‘‘Marina sektörüne yatırım yapan insanlar da bundan etkilendi. Bu sezon aynı şeyleri yaşamamak için gerekli önlemlerin şimdiden alınmasını istiyoruz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!