MARBLE otelcilere can suyu oldu

Güncelleme Tarihi:

MARBLE otelcilere can suyu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 15:25

Alanında dünyanın en büyük fuarlarından olan MARBLE, Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir kent merkezindeki ve turistik ilçelerdeki otelcileri sevindirdi.

Haberin Devamı

Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 23 - 26 Mart 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir’de yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret AŞ (İZFAŞ) tarafından 139 bin metrekarelik alanda düzenlenen MARBLE, bu yıl 32 ülkeden katılımcı, 84 ülkeden ziyaretçi ağırladı. Dünyanın dört bir yanından 1700’ü aşkın katılımcının yer aldığı MARBLE, turizmciyi memnun etti, sezon öncesi umutlandırdı. Turizm sezonunun açılmasına kısa bir zaman kala, terör endişesi nedeniyle yurt dışından iptaller yaşayan, hükümetin turizm acil eylem destek paketinden umduğunu bulamayan turizmciler, MARBLE bereketi yaşadı. 

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, "MARBLE Fuarı’nın yarattığı katma değerden yararlanan sektörlerden biri olan otelciler olarak, başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere kentimizin değerli yöneticilerine ve fuarın tüm paydaşlarına teşekkür ediyoruz" dedi. Bu dönemde sektörün en önemli sorunlarından birinin "güvenlik algısı" olduğunu dile getiren Mehmet İşler, son derece başarılı geçen fuarın aynı zamanda "İzmir’in güvenli kent" algısına da büyük katkı sağladığına dikkat çekti. ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl 22. kez kapılarını açan MARBLE Fuarı’na yüksek katılım, İzmir’in ne kadar güvenli bir kent olduğunu bir kez daha göstermiştir. Fuara hem Türkiye’nin hem de dünyanın dört bir yanından hiç tereddüt etmeden gelen katılımcı ve ziyaretçiler büyük sıkıntılar yaşayan sektörümüze de tam anlamıyla can suyu oldu. Sektöre moral veren bu fuara ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, başarıyla düzenleyen İZFAŞ yöneticilerine, çalışanlarına teşekkür ediyoruz."

Turizmcilerin hükümetin turizm acil eylem destek paketinden umduğunu bulamadığını anlatan ETİK Başkanı Mehmet İşler, şu görüşleri dile getirdi:

"İzmir’in fuarlar ve kongreler şehri olması bu noktada çok önemli. Bunca sıkıntıya karşın düzenlenen dört günlük bir fuar kentin dinamiklerinin yanı sıra sektörümüzün dinamiklerini de harekete geçirdi. Hepimize umut verdi. Sadece konaklama değil, yiyecek-içecek, eğlence, ulaştırma sektörü de bu hareketlilikten pay alabildi. Dileğimiz Kültürpark’ta da bir an önce kongre merkezinin yapılması. Gelen konukların şehir yaşamını görmeleri, şehirin içine karışmaları için bu çok önemli bir atılım olacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!