Maraş dondurması ve iskenderi örnek verdi, Çin’e davet etti

Güncelleme Tarihi:

Maraş dondurması ve iskenderi örnek verdi, Çin’e davet etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2011 00:00

Türkiye’nin Çin’den daha fazla yatırım çekebileceğini dile getiren Çin’in Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, “Başta Çinli birçok eyalet olmak üzere yatırımcılar, Türkiye’ye yatırım ve sanayi parkı oluşturmak için heyetler gönderdi. Türkiye Çin’den daha çok yatırım çekmek için önemli fırsatlar yakaladı.

Haberin Devamı

Maraş Dondurması, Bursa İskender Kebabı artık Çin’de çok meşhur markalar haline geldi” dedi.

Hızlı tren simge olacak

Türk Çin Sanayici İşadamları Derneği’nin (TÜÇSİAD) Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile birlikte düzenlediği 1. Türk-Çin İş Forumu’nun açılışında iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendiren Xiaosheng, şöyle konuştu: “Ortak çabalarımız sayesinde geçen bir yılda ekonomik ve ticari ilişkiler daha da gelişti. Hızlı tren konusunda en önemli teknolojiye sahip olduk. Türkiye’deki hızlı tren projesi her zaman iki ülke arasındaki dostluğun simgesi olacak. Turizm sektöründe çok büyük işbirliği potansiyeli bulunuyor. Yatırım konusunda da Türkiye çok fırsat yakaladı.”

Türkiye’deki Çin bankalarının ve Çin’deki Türk bankalarının sayısının artması gerektiğine inandıklarını belirten Türk Çin Sanayici İşadamları Derneği (TÜÇSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungurlu, şu bilgileri verdi: “Etkinliğin hedefi İpek Yolu’nu yeni bir anlayışla canlandırmak, modern ticaretin dinamik bir hattı haline getirmek. Çin ile Türkiye arasında verimli işbirliği köprüsü oluşturmak.”

Haberin Devamı

Yatırım 120 milyon dolar

Forumda Akfel ile güneş enerjisi alanında Çin’in önde gelen firmalarından CEEG arasında 50 megavatlık güneş enerjisi santralı kurulması konusunda bir işbirliği anlaşması imzalandı. Yatırım Türkiye’deki mevzuatının tamamlanmasını takiben yapılacak. İşbirliğinin toplam kapasitesinin de 120 milyon dolar olması öngörülüyor.

Bank of China, Türkiye ofisi lisansını aldı

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ve Çin’de karşılıklı birer banka açma konusunda bir mutabakata varıldığını açıklayarak, “Bank of China’nın Türkiye ofisinin lisansı verildi ve Türkiye sorumlusu görevine başladı. Yakın zamanda bu ofis faaliyete geçecek. Çin’de de bir Türk bankasının en kısa zamanda faaliyete geçmesi için bizim de çabalarımız var. Karşılıklı alınan bu kararın en kısa zamanda uygulanmasını biz de arzu ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!