Mansimov: Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ebedidir

Güncelleme Tarihi:

Mansimov: Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ebedidir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 12:37

Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov, 15 Temmuz tarihinin Demokrasi ve Milli birlik günü olduğunu ifade ederek, " Darbenin yaşandığı ilk dakikalarda Azerbaycan halkın yüreği ve kalbi, Türkiye milletinin yanındaydı" dedi.

Haberin Devamı

Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov, 15 Temmuz tarihinin Demokrasi ve Milli birlik günü olduğunu ifade ederek,"Darbenin yaşandığı ilk dakikalarda Azerbaycan halkın yüreği ve kalbi, Türkiye milletinin yanındaydı" dedi.

DHA Muhabiri Ali Kan'ın sorularını yanıtlayan Mansimov,"Biz kardeş ülkenin iş adamları olarak her zaman kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

DHA muhabiri'nin sorularını yanıtlayan Mansimov, Türkiye ekonomisinin büyük bir ivmeyle büyüdüğünü, Ekonomiyi çökertmek isteyen dış güçlerin hiçbir zaman başarılı olmayacağını ifade etti.

AZERBAYCAN-TÜRKİYE KARDEŞLİĞİ EBEDİDİR

Mansimov, Azerbaycan Devlet Başkanı merhum Haydar Aliyev'in Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluğu çok değerli bir sözlerle dile getirdiğini belirterek, "Büyük Devlet Adamı, Ulu Lider çok güzel ifade ediyor. Bir Millet İki Devlet. Hakikaten iki ülke arasındaki ilişkileri ifade etmek için bundan daha değerli bir söz olamaz. Biz Oğuz boyundan gelen bir milletin iki devletiyiz" diye konuştu.

Mansimov şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Haydar Aliyev'in Devlet Başkanlığı döneminde oldukça süratli bir gelişme gösteren Azerbaycan Devletinin şimdiki Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ne kadar çok mesafe kat ettiklerini ve izlemiş oldukları reel politikayla Azerbaycan'ı nerden nereye getirdiklerini görüyoruz.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da son 15 yılda Türkiye Ekonomisini nerden nerelere getirdiğini görüyoruz. Artık ekonomi anlamında Türkiye Dünya arenasında çok kuvvetli bir yerde. Azerbaycan Devlet Olarak kurumsallaşmasını ciddi manada tamamlamış; çok sağlam temeller üzerine inşa edilmiş ve bugün Dağlık Karabağ'ı Ermenilerin elinden kurtarabilecek güce erişmiş bulunmaktadır. Vakti geldiğinde o da olacaktır."

DÜNYA ZEHRA BEBEĞİN KATLİAMINA SESSİZ KALIYOR

Mansimov, 4 Temmuz'da Ermenistan'ın saldırısı sonucu korkunç şekilde katledilen iki yaşındaki Zehra bebeğin katliamına dünyanın sessiz kaldığını vurgulayarak, Ermeni canileri için bu tür katliamların aslında normal bir durum olduğunu söyledi. Ermenistan'ın 25 yıl öncede Hocalı kasabasında gerçekleştirmiş olduğu katliama değinen Mansimov, 26 Şubat 1992'de, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Katliamı'nın üzerinden 25 yıl geçti ancak olayın failleri hala cezalandırılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!