Manisa’da 100 bin kombi üretecek

Güncelleme Tarihi:

Manisa’da 100 bin kombi üretecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 01:18

Isıtma ve soğutma tekniği sistemlerinde dünyanın önemli üreticilerinden Viessman Grubu, 50 milyon TL yatırımla Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu Türkiye’deki ilk üretim tesisi kombi fabrikasını faaliyete geçirdi.

Haberin Devamı

Alman Viessmann bu tesisten Avrupa ağırlıklı ihracat yapacak. Yıllık 100 bin adet üretim kapasitesine sahip yeni fabrikada, yoğuşmalı kombi üretimi gerçekleştirilecek. Fabrika açılışı için yapılan törene İzmir Almanya Başkonsolosu Margit Haberle ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek başta olmak üzere siyaset ve iş dünyasının üst düzey yöneticileri katıldı.

BAŞARI ‘ÜRETİM’ GETİRDİ

Viessmann Grubu Teknoloji Başkanı Dr. Klaus-Peter Kegel, Türkiye’yi sadece bir tüketici pazarı değil aynı zamanda bir üretim üssü olarak gördüklerini belirterek Viessmann Türkiye’nin başarılı performansı sonucu fabrika kurma karar aldıklarınıaktardı. Kegel, enerji tasarrufu sağlayan ürünlerle Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasına da katkı koyacaklarını dile getirdi. Viessmann Manisa Üretim Tesisi Genel Müdürü Joachim Schlichtig de, 150 çalışanıyla faaliyete geçen üretim tesisi için 50 milyon TL yatırım yapıldığını hatırlatarak, yerel tedarikçilerin de devreye girmesiyle bölgeye daha fazla katma değer yansıyacağını belirtti.

Haberin Devamı

Çalışan sayısı ikiye katlandı

VIESSMANN Isı Teknikleri Tic. A.Ş. Genel Müdürü Dr. Celalettin Çelik Türkiye’nin yıllık yaklaşık bir milyon adet kombi ve kazan adedi ile İngiltere’den sonra dünyadaki ikinci büyük ısıtma pazarı olduğunu belirterek, “Viessmann olarak Türkiye’de 112 kişiye istihdam sağlanıyordu. Yeni fabrikayla eklenen 150 kişi istihdamımızı ikiye katlamış oldu” dedi. Türkiye’de yaklaşık 8 milyon adetlik ısıtma cihazının değişim sürecinin de ivme kazandığını anlatan Çelik, kentsel dönüşüm projelerinin de pazarı büyüteceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!