Mandalina ‘Don Kişot’u

Güncelleme Tarihi:

Mandalina ‘Don Kişot’u
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 20:59

BODRUM’da ‘çiftçi diplomat’ olarak da bilinen Ömer Aras, ömrü boyunca kendi elleriyle diktiği mandalina ağaçlarını turizme feda etmemek için çabaladı.

Haberin Devamı

Oğlu Erman Aras ile Bodrum’da betona karşı adeta Don Kişot gibi dimdik durup direndiler. 200 dönüm araziden elde ettikleri 100 ton üründen gelir elde etmek için son bir hamle yaptılar. Ünlü Bodrum mandalinası klementini 3-6-9 kiloluk paketleyerek www.bodrummandalini.com adresinden satışa başladılar. Ancak bu da yetmedi, mandalin para etmiyordu. Erman Aras, babasının hayalini yaşatmak için mandalinden katma değer yaratabilecek farklı ürünler elde etmeye karar verdi. Bunun için yatırımları yaptığı sırada babası Ömer Aras 93 yaşında hayatını kaybetti. Oğlu Aras’a son sözü, “Benden sonra ne yap ne et mandalin bahçemi yaşat. Sakın betona teslim etme” oldu.

Erman Aras, babası yokken de bahçe yürüyebilsin, kendini döndürsün diye önce şekersiz reçel, kolonya ve lokum üretmeye başladı. Ürünleri Bodrum Yadigarı adıyla markalaştırdı. Ve sonunda formül tuttu. Lokum ayaklanıp koşmaya başladı. Şimdi Bodrum ve İstanbul’daki belli noktalarda satış talepleri dışında Dubai gibi ülkelerden de sipariş gelir oldu. Erman Aras, tamamen organik olarak üretilen mandalinden papirüs kağıdına kadar 50 farklı ürün elde etti. Aras, “Herkes bahçelerini terk etti. Üreticiler turizme yenildi. Son bir hamle daha yaptık ve başarılı olduk” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!