‘Maliyetine Fuarı’nda 100 trilyonluk final

Güncelleme Tarihi:

‘Maliyetine Fuarı’nda 100 trilyonluk final
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2001 02:18

İstanbul Ticaret Odası'nın CNR Fuarcılık'la birlikte düzenlediği 9 günlük ‘Maliyetine Satış Fuarı’ dün kapandı. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, ‘‘Kimi dükkanını kapatmak zorunda kalan firmalarımızın da katıldığı Fuar'da 100 trilyonluk satışı yakaladık’’ dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile CNR Fuarcılık'ın düzenlediği ‘‘Maliyetine Satış Fuarı’’ dün sona erdi. Fuar'ın 9 günde yaklaşık 100 trilyon lira ciro yaptığı bildirildi.

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım, Fuar'ın ilk 5 günde 60 trilyon lira ciroyu, 340 bin ziyaretçi sayısını yakaladığını belirterek, ‘‘Ciromuzun Arefe günü yapılan satışlar ile kaç liraya çıktığı tabii olarak daha sonra kesinleşecek. Ancak, bu haftaki satış verilerine bakılırsa 100 trilyon liraya ulaşmak zor olmayacak’’ dedi. Yıldırım maliyetine satış fuarı ile yastık altında duran, 100 trilyon liranın piyasaya aktarmayı başardıklarını bunun sevindirici bir sonuç olduğunu bildirdi.

Yıldırım şöyle konuştu: ‘‘Bu fuarda stand açan firmalarımızın yüzde 25'inin imalathanesini ve dükkanını kapatmak zorunda kalmış firmalar olduğunu tesbit ettik. Bu firmalarımız da bir bakıma ellerindeki malları satıp işlerini yeniden çevirebilecek nakite kavuşmuş oldu. Fuarı açarken, satışların nasıl seyredeceğinin bizim için 2002 yılına dönük önemli bir gösterge olacağını söylemiştik. Hedefimize ulaştığımız için şimdi daha umutluyuz.’’

Fuar'da ayakkabı standı bulunan İTO Meclis Başkan Vekili Osman Deveci de Yıldırım'ın ciro tahminine katıldığını belirterek, ‘‘Umduğumuzdan çok daha iyi satış yapıldı. Şimdi iyiki bu organizasyon yapılmış diyoruz’’ dedi.

MAHMUTPAŞA-ETİLER BULUŞTU

Fuarın son gününde standların yanısıra Mahmutpaşa, Sirkeci ve Beyazıt'ta görülen işporta tarzı tezgahlar da açıldı. Bu tezgahlarda genellikle tek ürün tek fiyattan satıldı. 5 milyon liraya kazak ve gömlek, 7.5 milyon liraya da ayakkabı satıldı. Fuar'ın lüks standlarında ise bazı ünlü gömlek, ayakkabı, kravat, giyim markalarının ürünleri Mahmutpaşa ürünlerine göre 2-3 misli fiyatlarla müşteri bulmakta zorlanmadı. ‘‘Maliyetine Fuarı’’nın en çok satış yapan stantları ise çikolota-şekerleme, diğer gıda ürünleri satış standları oldu. Başlangıçta 500 civarında olan stand sayısı son gün 700'ü aştı.

Fuar kuyruğunda otolar su kaynattı

CNR Fuarcılık'ın alışverişe araçlarıyla gelenlerden 1 milyon lira otopark ücreti alma ısrarı son günde de vatandaşa çile çektirdi.

Yaklaşık 1 kilometrelik otopark ücreti ödeme kuyruğuna girmek zorunda kalan bazı vatadaşların araçları su kaynattı, bazılarının ise benzini bitti. Otopark ücretini ödeyip içeri geçebilenler ise park yeri bulmakta zorlandılar. Çünkü 1 milyon lirayı tahsil edebilmek için fuar alanının Havaalanı tarafındaki otopark alanlarına park etme izni verilmedi. Akşam saatlerinde CNR'deki fuara gidiş güzergahı olan Sefaköy-Havaalanı, E-6 bağlantı yolu-Havaalanı gidiş yönünde trafiğin iyice tıkandığı görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!