Maliye'nin hesabından yeni memur maaşları

Güncelleme Tarihi:

Maliyenin hesabından yeni memur maaşları
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 10:59

Toplu sözleşme ile 2012 yılı için memurlara yapılan yüzde 4+ 4'lük zammın ardından memurların eline geçecek son rakamlar büyük tartışma konusu yarattı.Maliye Bakanlığı'ndan zammın ardından memurların eline geçecek son rakamları açıkladı.

Haberin Devamı

 

Sendikalar kendi maaş açıklamalarını yaparken, Maliye Bakanlığı zam tartışmalarına son noktayı koydu.

İşte Maliye Bakanlığı'na göre maaşlara yapılacak yüzde 4'lük ilk yarı yıl ve Temmuz ayında yapılacak ikinci yüzde 4'lük artış dahil memurun eline geçecek son rakamlar:

Tablonun büyük halini görmek için üzerine tıklayınız    Â

 Â

Maliye Bakanlığı yukarıdaki tabloda yer alan rakamların içine aile yardımı ödeneği ile aile yardımı ödeneğine bağlı olarak maaşlara yansıyan asgari geçim indirimi dahil olduğunu da ifade etti.

Haberin Devamı

 

 Bu çerçevede söz konusu rakamlar içerisinde;

-       ÂHalen eÅŸ için 141,24 TL tutarında yer alan aile yardımı ödeneÄŸi yeni artış sonrası 146,89 TL'ye ve Temmuz ayında ise 152,77 TL'ye çıkıyor. 

 

-       ÂHalen 0-6 yaÅŸ grubu çocuklar için 33,09 TL tutarında yer alan aile yardımı ödeneÄŸi yeni artış sonrası 34,42 TL'ye ve Temmuz ayında ise 35,79 TL'ye çıkacaktır. DiÄŸer yaÅŸ gruplarında yer alan çocuklar için 16,55 TL olarak ödenen tutar ise yeni artış sonrası 17,21 TL'ye ve Temmuz ayında ise 17,90 TL'ye çıkıyor.  Â

 

-       ÂAile yardımı ödeneÄŸine baÄŸlı olarak maaÅŸlara yansıyan asgari geçim indirim tutarı ise 33,24 TL  olarak belirtiliyor.

ayalp@hurriyet.com.tr

http://www.twitter.com/ayselalp

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!