Maliye'deki atamalar Meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Maliyedeki atamalar Meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:48

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Maliye Bakanlığı’ndaki atama ve görevden almaları Meclis’e taşıdı. Umut Oran, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e "Maliye’deki atama ve görevden almalar rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun örtmek için mi? Talimatı Başbakan mı verdi?" sorularını yöneltti.

Haberin Devamı

Umut Oran’ın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

"1- İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nda son iki ay içerisinde 200 personelin yerinin gerekçesiz olarak değiştirildiği doğru mudur? Burada yeri değişen personelin sayısı kaçtır ve niçin bu değişiklikler yapılmıştır?

2- Maliye Bakanlığı’ndaki bu personel değişikliğinin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın yürüttüğü büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgisi var mıdır ?

3- Muammer Akkaş’ın, her ne kadar daha sonra elinden alınsa da yürüttüğü söz konusu soruşturma kapsamında 17 Aralık 2013 tarihinde malvarlıkları hakkında tedbir uygulanmasını istediği kişi ve şirket sayısı kaçtır, bunların isimleri nedir?

4- Savcı Muammer Akkaş’ın talebi üzerine İstanbul 2 No’lu Hakimi Süleyman Karaçöl tarafından 25 Aralık 2013 tarihinde verilen malvarlıklarına tedbir konulması kararında hangi kişi ve şirketlerin isimleri yer almaktadır?

Haberin Devamı

5- İşadamları Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Üsame Kutub ve Cengiz Aktürk ile Kalyon Grubu’na ait Zirve Holding ile Cengiz Aktürk’ün şirketi Bosphorus 360’ın mallarına 25 Aralık 2012 tarihinde mahkeme kararıyla tedbir konulmasına karşın bu kararın ancak 6 Ocak 2014 tarihinde uygulanmasının gerekçesi nedir?

6- Söz konusu kişi ve şirketlere kayıtlı menkul, gayrimenkul varlıklarının değişip değişmediği, kamudan mal kaçırılıp kaçırılmadığı kontrol edildi mi?

7- Mal varlığına konulan tedbirin uygulanmamasının sorumlusu kimdir , tedbirin uygulanmaması için siz veya Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan mı ilgili bürokratlara talimat verdi?

8- Söz konusu kişi ve şirketlerin kayıtlı malvarlıkları hakkında BDDK, Emniyet Genel Müdürlüğü ve deniz-hava taşıma araçları bakımından Ulaştırma Bakanlığı nezdinde hangi tarihte, hangi girişimlerde bulundunuz, bu yazılarınızın tarih, sayı ve içerikleri nedir? Bu temaslarınınız sonuçları ne olmuştur?

9- 01 Aralık 2013-31 Ocak 2014 arasında Türkiye çapında maliye teşkilatında kaç görev değişikliği yaşanmıştır, bunların kaç tanesi personelin isteği doğrultusunda yapılmıştır, atamaları-tayinleri yapılan bu personelin görevlerine göre dağılımı nedir?"

BAKMADAN GEÇME!