Maliye tepeden tırnağa değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Maliye tepeden tırnağa değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 12:48

Maliye’ye görüş sormak paralı olacak. Mükellef Maliye’ye görüş sormak için 200 ile 2 bin lira arasında harç ödeyecek. Tüketici kredisi üzerinden alınan damga vergisi kalkacak. Maliye 15 bin yeni eleman alacak. Büyük şirketleri 3 yıl, ortaları 6 yıl, küçükleri ise 9 yıl arayla denetleyecek.

İlgilenmek isteyenler için 51 maddelik Kanun Tasarısının tam metni

Maliye Bakanlığı, uzun süredir üzerinde çalışılan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını TBMM Başkanlığına sundu. 51 maddelik kanun tasarısında öne çıkan düzenlemeler şöyle:
Aysel ALP yazıyor
hurriyet.com.tr


Tüketici Kredisi Ucuzlayacak ama…

Vatandaşın kullandığı tüketici kredisi, damga vergisinden muaf tutulacak. Ancak finansman şirketlerince kullandırılacak kredilerle, ekici ve alıcı arasında düzenlenen tütün alım satımı sözleşmeleri damga vergisi kapsamına girecek. 

Bilgi sormak parayla

Şirketler, vergi durumları konusunda ve tereddüt ettikleri konularda Maliye Bakanlığı ve Bakanlığın yetkili kıldığı makamlardan izahat istemeleri karşılığında 200 ila 2 bin lira arasında harç yatırmak zorunda olacaklar.

Büyükler üç yılda bir denetlenecek!

Tasarıyla Maliye’nin denetim sistemi de baştan sona değişecek. Performans tabanlı denetim sistemine geçilecek. Tam ve sınırlı inceleme modelleri uygulanacak. Şirketler büyüklükleri itibariyle üç gruba ayrılacak. Büyük şirketler 3 yılda bir, orta şirketler 6 yılda bir, küçük şirketler de 9 yılda bir denetlenecek.
15 bin personel alınacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın güçlendirilmesini öngören tasarının yasalaşmasıyla İdarenin merkez ve taşra birimlerine 15 bin 277 yeni kadro tahsis edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!