Maliye sigaracılardan vergi raporu istedi

Güncelleme Tarihi:

Maliye sigaracılardan vergi raporu istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2005 01:12

SİGARA ve alkollü içkilerle ilgili vergi tartışmaları bitmiyor.Üretici firmaların tepkisine yol açan sigara ve içkilere uygulanan vergiler ve özellikle özel tüketim vergisi, Avrupa Birliği temsilcileriyle görüşmelerde de gündeme geldi.

Maliye Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı bürokratlarının geçen hafta Brüksel’de toplantılar yaptığı AB yetkilileri, Türkiye’de sigara ve içkiye oldukça yüksek vergi uygulandığını ileri sürdü. Özellikle özel tüketim vergisi tutarlarının yüksek olduğundan şikayet eden AB yetkilileri, bu durumun yabancı yatırımcıların Türkiye’de özellikle sigara sektörüne yatırım yapmasına ve özelleştirmelerle ilgilenmesine engel teşkil ettiğini dile getirdi.

VERGİ YÜKSEK DEĞİL: Maliye tarafı ise Türkiye’de içki ve sigaradan söylenildiği gibi çok yüksek vergi alınmadığını belirterek, toplantıda şu değerlendirmede bulundu: ‘AB üyesi ülkelerde de söz konusu ürünlere farklı farklı tutarlarda vergi oranları uygulanıyor. Bazı AB üyesi ülkelerde, bu ürünlerden alınan vergi, Türkiye’nin üzerinde seyrederken, bazı ülkelerde ise içki ve sigaradaki vergi oranları, Türkiye’nin altında kalıyor. Aynı şekilde bizim düzeyimizde vergi alan ülkeler de var. Sisteme genel olarak bakıldığında, ülkemizde sigara ve alkollü içkilere uygulanan vergiler AB normlarına uygun.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!