Maliye otogazcıları mercek altına aldı

Güncelleme Tarihi:

Maliye otogazcıları mercek altına aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2013 00:58

Maliye Bakanı Şimşek: "Otogaz satışı yapan yaklaşık 1700 akaryakıt istasyonu vergi incelemesine alındı. Kayıt dışılığa göz açtırmayacağız, 76 milyonun hakkını gasp edenlere müsaade etmeyeceğiz"dedi.

Haberin Devamı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otogaz satışı yapan yaklaşık 1700 akaryakıt istasyonunun vergi incelemesine alındığını açıkladı. Şimşek, "Kayıt dışılığa göz açtırmayacağız, 76 milyonun hakkını gasp edenlere müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada, Vergi Denetim Kurulunun (VDK) incelemelerine etkin bir şekilde devam ettiğini bildirdi. Bu kapsamda lüks araçların satışı, sigara kaçakçılığı, 10 numara yağ kullanımı, tefeciler ve turizm acenteleri gibi daha birçok alan ve sektörü yakından izlediklerini anlatan Şimşek, buralarda gerek devletin gerekse de vatandaşın kaybına neden olacak, milletin huzurunu kaçıracak hiçbir uygulamaya müsaade etmediklerini ifade etti.

VDK'nın son olarak otogaz satışı gerçekleştiren akaryakıt istasyonlarını mercek altına aldığını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Vergi müfettişlerince yapılan çalışmalarda, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) otogaza göre daha düşük olan, 'tüplü' ve 'dökme' diye tabir edilen LPG'nin, bazı akaryakıt istasyonlarınca amacı dışında satıldığı anlaşıldı. Bu çerçevede, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Malatya ve Samsun illerimizde otogaz satışı yapan yaklaşık 1700 akaryakıt istasyonu vergi incelemesine alındı. Bu incelemenin sonuçları en kısa sürede tamamlanacak. Kayıt dışılığa göz açtırmayacağız ve 76 milyonun hakkını gasp edenlere asla müsaade etmeyeceğiz."

"Kayıt dışılığa, vergi kayıp kaçağına tahammülümüz yok"

Yürütülen incelemelerin kapsamına ilişkin bilgi veren Şimşek, söz konusu LPG ürünlerinin satışında ÖTV, KDV, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi kayıp ve kaçağına sebep olan mükelleflerin tespit edileceğini bildirdi.

İncelemelerde istasyonların, ödeme kaydedici cihazlarda manipülasyon yaparak vergi kayıp ve kaçağına neden olup olmadıklarının da araştırılacağını ifade eden Şimşek, "Hangi sektör olursa olsun kayıt dışılığa, vergi kayıp kaçağına tahammülümüz yok. Buradaki kayıp devletin olduğu kadar halkın da kaybıdır. Çünkü biz buradan elde edilen vergi gelirlerini halkımıza hizmet için kullanıyoruz. Bu nedenle, gerekli görüldüğü hallerde incelemelerimizin tüm sektörlerde devam edeceğini belirtmek isterim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakanlığın denetim defteri kabarık

Kayıt dışılık ve vergi kaçakçılığıyla mücadelede, incelenen alanların kapsamını her geçen gün genişleten Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu, 10 numara yağdan lüks araçlara, deniz ve hava yakıtlarından turizm acentelerine kadar birçok alanda araştırma, inceleme ve denetim yapıyor.

Kurulun Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlıklarında, "kayıt dışılıkla mücadele" çerçevesinde 15 ana başlık altında araştırma ve inceleme gerçekleştiriliyor. Kurul, söz konusu incelemeleri alanında uzman olan personelle yapıyor ve denetimlerin sonucunda, vergi kaçırmanın yollarını arayanlar için açık kapı bırakmamayı hedefliyor.

BAKMADAN GEÇME!