Mali Polis, Jet-Pa'yı tam ablukaya aldı

Güncelleme Tarihi:

Mali Polis, Jet-Payı tam ablukaya aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

JET-PA Holding ve sahibi Fadıl Akgündüz'le ilgili kara para incelemesinde önceki akşam devreye giren Mali Polis, dün de holding binasından çuvallarla evraklar aldı. Toplanan 90 bin sayfalık döküman MASAK tarafından da incelenecek.

GÜNEŞLİ'deki genel müdürlüğü önceki gün Mali şube polisleri tarafından basılan Jet-Pa Holding'in çuvallar dolusu muhasebe kayıtları ve çıkartılan mal dökümleri incelemeye alındı. Polis tarafından el konulan dökümanların Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenmesinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Bağcılar Adliyesi'ne gönderileceği belirtildi.

Kara para akladığı gerekçesiyle tüm mal ve para kaynaklarına el konulan Jet- Pa Holding'in Güneşli'deki Genel müdürlük binasına önceki gün polis tarafından baskın düzenlenmişti. Holding binasını dün de sabah saatlerinden itibaren ablukaya alan polis, beş çuval dolusu evrakı incelenmek üzere dün Mali Şube'ye getirdi. Mahkeme kararı ile kara para aklandığı iddialarını araştırmak için şirketin topladığı paraların dökümanlarının ve bilgisayar kayıtlarına el konulduğu belirtildi. Yetkililer, toplanan yaklaşık 90 bin sayfa dökümanın MASAK müfettişleri tarafından inceleneceğini bildirdi.

Bu arada, gözaltına alınan şirket çaycısı ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kara para olaylarını aydınlatmak için Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan sorgu metninde sanıklara 6 adet soru soruluyor ve bu konularla ilgili araştırma yapılıyor. Jet- Pa soruşturması ile ilgili olarak da öne çıkan bu sorularda Fadıl Akgündüz ve şirketi ile ilgili kara para soruşturmasının formatı şöyle:

Üzerinize kayıtlı ulaşım aracı var mı? Varsa ne zaman , nereden aldınız? Fiyatları nelerdir? (Otomobil, kamyon, TIR, otobüs, gemi, uçak, helikopter vb. araçların plaka, marka, modelleri belirtilecek)

Banka ve özel finans kurumlarında paranız var mı? Varsa hangi bankalarda, hesap türü nedir?

Borsada hisse senediniz var mı? Varsa ne zaman, hangi bedelle aldınız ve şu an ki değeri nedir?

Kurucusu sahibi veya ortağı olduğunuz şirket var mı? Varsa şirketin sermayesi ve sizin hisse payınız nedir?

Yıllık geliriniz nedir? Nereden elde ediyorsunuz?

İsnad olunan suçun işlenmesinde ne kadar gelir elde ettiniz? Bu gelir şu anda nerede ve kimlerdedir?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!