Mahkemeden Miras'a red

Güncelleme Tarihi:

Mahkemeden Mirasa red
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2001 00:00


Mahkeme, TOBB'da Miras'ın istifasının kabulü, yerine yedeğinin getirilmesi ile yönetim kurulu başkanlığına Rifat Hisarcıklıoğlu'nun seçilmesine ilişkin kararın iptali ile yürütmenin durdurulmasına ilişkin talebini reddetti
Haberin Devamı

TOBB Eski Başkanı Fuat Miras, bir süre önce Ankara 6. İdare Mahkeme'sine başvuruda bulunarak, TOBB Yönetim Kurulu'nun, istifasını kabul ederek, yerine yedek üyelerden Bedri İnce'yi getirmesi ile Yönetim Kurulu Başkanlığına Rifat Hisarcıklıoğlu'nun seçilmesine ilişkin kararlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemlerinde bulunmuştu.

MİRAS, İTİRAZ BAŞVURUSUNDA BULUNABİLECEK

Bu arada, Ankara 6. İdare Mahkemesi tarafından talepleri reddedilen Miras'ın bu karara itiraz etmesi halinde, Ankara Bölge İdare Mehkemesi konuyu karara bağlayacak.

Bilindiği üzere TOBB eski Başkanı Fuat Miras, 8 Haziran 2001 tarihinde yönetim kurulu toplantısında Odalar Birliği'nin Eximbank aracılığı ile ihracatçı KOBİ'lere kullandıracağı 100 milyon dolarlık kredi nedeniyle yaşanan tartışmalar üzerine istifasını vermişti.

Miras, daha sonra bu istifasını geri çekmiş, ancak TOBB Yönetim Kurulu, Miras'ın verdiği istifayı işleme koyarak, kendisinden boşalan başkanlık görevine TOBB Başkanvekillerinden Rifat Hisarcıklıoğlu'nu seçmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!