Mahkeme, 446 milyon dolarlık Tüpraş’ı ÖİB’ye de soracak

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme, 446 milyon dolarlık Tüpraş’ı ÖİB’ye de soracak
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2005 01:40

Ankara 12. İdare Mahkemesi, Tüpraş hisselerinin yüzde 14.76’lık bölümünün yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satılmasına ilişkin kararın yürütmesinin durdurulması isteminin, davalı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan (ÖİB) savunma alındıktan sonra görüşülmesine karar verdi.

Mahkeme, ÖİB’ye savunmasını vermesi için 15 gün süre tanıdı.

ÜÇÜNCÜ ŞAHISA SATILABİLİR:

Ancak takasbank işlemlerine göre t+2 işlemi dün gerçekleşti ve hisseler alıcıların hesaplarına geçti. 15 günlük süre içinde bu hisselerin üçüncü şahıslara satılabileceği ve böyle bir satışın gündeme gelmesi durumunda hisselerin geriye iadesinin zorlaşacağı belirtildi.

15 GÜN SÜRE VERİLDİ:

ÖİB, Tüpraş hisselerinin yüzde 14.76’sına denk gelen toplam 36 milyon 969 bin 698 YTL nominal bedelli A Grubu hamiline yazılı hisse senetlerinin Borsa Toptan Satışlar Pazarı’nda (TSP) yurtdışında yerleşik kurumsal yatırımcılara sattı. Petrol-İş Sendikası, bu kararın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle idare mahkemesinde dava açtı. Ankara 12. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması isteminin, davalı ÖİB’den savunma alındıktan sonra görüşülmesine karar verdi. 12. İdare Mahkemesi, ÖİB’ye savunmasını vermesi için 15 gün süre tanıdı. Mahkeme, savunma geldikten sonra yürütmenin durdurulması istemini karara bağlayacak.

ÖİB PAYI YÜZDE 51’E İNMİŞTİ:

ÖİB’nin elindeki Tüpraş hisselerinin yüzde 14.76’lık bölümü 569 milyon 333 bin 349 YTL (446 milyon dolar) karşılığında el değiştirmişti. Satışın ardından ÖİB’nin Tüpraş’ta sahip olduğu yüzde 65.76’lık hisse oranı, yüzde 51’e gerilemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!