Mado, İtalyan dondurmasını evinde vuracak

Güncelleme Tarihi:

Mado, İtalyan dondurmasını evinde vuracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE genelinde 110 Ice Cafe'ye ulaşan Mado, Suudi Arabistan, İngiltere, Kıbrıs ve Romanya'dan sonra şimdi de İtalya ve Sırbistan'da Mado Ice Cafe açıyor. Bunlar arasında İtalya'nın Milano kentinde açılacak Mado önem taşıyor. Bu adımla Mado, İtalyan dondurmasına evinde meydan okuyacak.

200 YILDIR dondurmacılık yapan bir aileden gelen Mado Dondurmaları'nın patronu Maraşlı Mehmet Kanbur, Suudi Arabistan, İngiltere, Kıbrıs ve Romanya'dan sonra şimdi de dondurmanın vatanı İtalya'da şube açıyor. Kanbur, Milano'da açılacak Mado Ice Cafe'nin hazırlıklarının son aşamaya geldiğini ve burada da Mado'nun diğer ülkelerdeki gibi büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi. İtalyanlar'ın dondurma sanayiinde çok ileri olduklarına işaret eden Mehmet Kanbur, bu ülkeye girmenin kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Bugün 20 milyon dolar ciroya ulaşan Mado'nun halen franchise sistemiyle Suudi Arabistan'da üç, Kıbrıs'ta iki, Romanya'da bir, İngiltere'de bir Mado Cafe'si bulunuyor. Türkiye genelinde 110 Mado Ice Cafe'si bulunan Mado, Milano'dan sonra Romanya'da iki Mado Ice Cafe daha açacak.

Mehmet Kanbur, üç yıl içinde 250 Mado Cafe'ye ulaşmayı planladıklarını ve Avrupa'daki her ülkede en az bir şube açmak istediklerini ve bundan sonra artık ABD'ye girmeyi hedeflediklerini söyledi. Kanbur, önümüzdeki günlerde de Sırbistan'ın başkenti Zagrep'te de Mado Ice Cafe açacaklarını bildirdi.

DONDURMA BAHÇELERİ

‘‘Mado’’yu dünya çapında bir gıda markası yapmayı hedefleyen Mehmet Kanbur, dondurma ve tatlıdan sonra Türk yemek kültürünü de tüm dünyaya tanıtmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Mehmet Kanbur, Arvupa ülkelerinde açılacak Türk cafelerinde tarhana gibi geleneksel Türk yemeklerini Avrupalılar'a tattıracak.

Kanbur ayrıca İstanbul gibi büyük şehirlerde uygun bir yer bulması halinde, doğa ile iç içe ‘‘Dondurma bahçeleri’’ kurmak istiyor.

Kanbur, dondurma külahından başlayarak dondurma yan sanayiine de girmek istediklerini belirterek, şunları söyledi:

‘‘Dondurma saklama kabı, külah gibi dondurmayla ilgili bütün ürünleri üretmek istiyoruz. Hatta taşımasını da derin donduruculu kendi tırlarımızla yapmayı planlıyoruz. Halen Mado'nun günde 100 bin kornet üretimi zaten var. İtalyanlar böyle büyüdü. Bu projeyi 2005 yılında hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Sonra belki dondurulmuş naturel gıda üretimine de gireceğiz.’’

Mehmet Kanbur, Maraş'ta pastane işletirken on yıl önce özelleştirmeden satın aldığı Maraş SEK'i 10 milyon dolarlık yatırımla modernize ederek Mado markasıyla dondurma üretimine başladı. Halen fabrikanın 100 ton üretim kapasitesi var. Kanbur, üç yıl önce 10 milyon dolarlık bir yatırımla Maraş'ta iplik fabrikası da kurmuştu.

Yılda 600 gram dondurma yiyoruz

ABD'de kişi başına yıllık 27, Avrupa'da 6-11 kilogram olan dondurma tüketiminin Türkiye'de 600 gram ile bir kilo arasında kaldığını belirten Mehmet Kanbur, bu rakamı artırmak istediklerini söyledi. Eskiden Maraş'ta 3 bin hayvanı bulmanın mümkün olmadığına işaret eden Kanbur, bugün sadece 30 bin keçinin sadece Mado için beslendiğini belirtti. Kanbur, Mado'nun bugün karpuzlusundan biberlisine en az 75 çeşit ürünü bulunduğunu ve her geçen yıl bu rakamın arttığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!