Macaristan'da faiz indirimine devam

Güncelleme Tarihi:

Macaristanda faiz indirimine devam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2009 17:31

Ekonomik küresel krizin en fazla etkisini gösterdiği ülkelerin başında gelen Macaristan'da krizin etkileri yavaş yavaş geçmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Ekonomide biraz olsun rahatlama hisseden Macaristan Merkez Bankası, ülkedeki enflasyon oranlarının da istedikleri gibi seyrettiğini, yıllık faiz oranlarının hızlı bir şekilde düşürüleceğinin sinyallerini verdi.

Geçtiğimiz yıl sonu, faizleri 3 tam puan artırarak yüzde 11,5'e çıkaran Macaristan Merkez Bankası, son yaptığı faiz indirimleri ile faizleri yüzde 8,5'e çekmişti.

Macaristan Merkez Bankası Başkanı Andras Simor yabancı basın kuruluşlarına verdiği demeçte, Macaristan Merkez Bankası'nın yarın yapılacak faiz
toplantısında büyük ihtimalle faizlerde 0,50 puan indirime gideceklerini
açıkladı.

Macaristan'da yıl sonu itibariyle yıllık faizlerin yüzde 7'nin altında olması planlanıyor.

RAİFFEİSEN BANK KÜÇÜLMEYE HIZ VERDİ

Avusturya merkezli Raiffeisen Bank Macaristan'da küçülmeye hız verirken, 800 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Haberin Devamı

Küresel ekonomik kriz nedeniyle Macaristan'da hizmet veren 161 şubesini 141'e indireceğini açıklayan banka yetkilileri, önümüzdeki Ekim ayı sonuna kadar Macaristan'da 800 çalışanının görevine son verileceğini bildirdi.

Raiffeisen Bank, Macaristan'da ekonominin önümüzdeki yıllarda da iyileşme göstermeyeceğini, insanların kredi taleplerinde bulunmadığını, bu nedenle 20
şubesini kapatacaklarını açıkladı.,

Tasarrufa gitmeden başka çareleri olamadığını bildiren banka yetkilileri, bankalarının ilk altı aydaki karının 78 milyon avro olduğunu, ancak dışarıda büyük risk içeren milyonlarca avro kredi alacaklarının olduğunu açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!