Lüküs hayat

Güncelleme Tarihi:

Lüküs hayat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2014 14:40

TEKNOLOJİ meraklılarının son gözdesi lüks cihazlar ve aksesuvarlar oldu. Altın kaplamalı akıllı saatler, özel deri kılıflar ve parmak izi okuyan cüzdanlar, yoğun ilgi görüyor.

Haberin Devamı

CEMAL Reşit Rey tarafından 1933 yılında yazılan Lüküs Hayat müzikalindeki ‘ lüküs hayat’ artık teknolojiyle buluşuyor. Akıllı telefonundan, akıllı saate, kılıflardan aydınlatma sistemlerine kadar birçok cihaz, kullanıcıları sıradanlıktan kurtarmak için lüks modelleri ardı arkasına çıkarıyor. Lüks cihazların ve aksesuvarların tek farkı sadece fiyatları değil. Özel tasarımcılarla geliştirilen ve sınırlı sayıda üretilen bu ürünleri hayatı da kolaylaştıran yönleri var. Kullanıcılar yerinden bile kalkmadan akıllı telefonlarla evdeki ışığı açıp rengini değiştirebiliyor. Veya sahibini parmak izinden tanıyan cüzdanlar, hırsızlara karşı güvenlik önlemi alınmasını sağlıyor. Ancak tüm bunların yanı sıra aksesuvarlarda da lüks tutkusu var. Kişiye özel geliştirilmiş kılıflar, 18 ayarlık altın akıllı saatler veya dışarıdaki gürültüyü kesen kulaklıklar da lüks teknolojiler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Dikkat çeken 5 lüks teknoloji

Apple Watch

Uzun zamandan beri beklenen Apple Watch ile 18 ayar altın kasaya sahip olan seçeneklerle kullanıcılara sunulacak. Sınırlı sayıda üretilecek bu model, iPhone’lar ile uyumlu çalışacak ve kullanıcıları günlük aktivitelerini takip edecek. Saat 2015 yılında satışa çıkacak.
Fiyat: 2500 TL

Mont Blanc

Kişiye özel lüks aksesuvar markası olan Mont Blanc, Samsung ile anlaşarak, özel kılıflar üretmeye başladı. Bunun ilk örneği ise gelecek günlerde satışa çıkacak Samsung Galaxy Note 4 oldu. Mont Blanc logosunun bulunduğu bu özel kılıf Galaxy Note 4’ün arkasına yerleştiriliyor.

Fiyat: 700 TL

Lüküs hayat

Parrot Zik

Son dönemlerin en popüler aksesuvarlarından biri olan kulaklıklarda da lüks ürünler öne çıkıyor. Fransız teknoloji şirketinin geliştirdiği Zik adlı kulaklılar, çene kemiği titreşim sensörü ve çift mikrofonu ile dışarıdan gelen gürültüyü neredeyse sıfırlıyor. Buna ek olarak kulaklığın akustik ayarları akıllı telefon uygulamalarından yapılıyor.

Fiyat: 1100 TL

Haberin Devamı

Lüküs hayat

Philips Hue Light

Lüksün en yeni adreslerinden biri de aydınlatmalar oldu. Philips’in geliştirdiği Hue Light adındaki aydınlatma sistemi, tüm kontrolün Wi-Fi ile akıllı telefonlarla yapılmasını sağlarken, ışık rengininde isteğe göre değiştirilmesini sağlıyor.
Fiyat: 650 TL

iWallet

Dijital ödemelerin öne çıktığı bir dönemde olsak da klasik cüzdan kullanmak isteyenler için teknoloji devrede. Geliştirilen iWallet adındaki yeni nesil cüzdan, parmak izi okutularak açılıyor. Karbon fiber malzemeden geliştirilen cüzdanı çalanların işi ise oldukça zor.
Fiyat: 1300 TL

Lüküs hayat

Haberin Devamı

*Yaklaşık Türkiye satış fiyatlarıdır.


OYUN DÜNYASI

En enerjik uçaklar ‘cep’te

ENERJİ içeceği markası Red Bull’un ünlü uçak yarışı, bu kez oyun olarak akıllı telefonlardaki yerini aldı. Air Race adındaki oyun, iOS ve Android cihazlara indirilebiliyor. Gösteri uçaklarıyla alçak irtifada yarışma heyecanını sunan ücretsiz oyun, 2014 Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası’ndaki tüm mekanlarda dünyanın en iyi 12 pilotuyla yarışma deneyimini bire bir yaşatıyor. Aksiyon yüklü mobil oyunda, dünyanın en hızlı motor sporları yarışı bizzat deneyimlenebiliyor. Adeta 2014 Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası’nın simülasyonuna dönüşen oyunda saatte yaklaşık 370 kilometre hızla uçma heyecanı yaşanabiliyor.

Haberin Devamı


HAFTANIN TRENDİ

Dijital zaman makinesi

YOURBOT adındaki dijital zaman makinesi kullanıcıların hatıralarını özel bir şekilde saklıyor ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyor. Yerli Botego tarafından geliştirilen ve Kickstarter’da destek arayan Yourbot, hayattan ne anladığınızı kaydeden ve geleceğe taşıyan bulut tabanlı olarak çalışıyor. Princeton Üniversitesi’nce akademisyenlerince hazırlanan sorulara cevap veriyorsunuz ve Youbout cevaplarınızı 200 yıla kadar saklı tutuyor. Kendi çapında bir zaman makinesi olan Yourbot’un sorularını webden veya mobilden cevaplıyabiliyorsunuz. Cevaplarınızı ilgili kişiye ulaştıracak donanım ise küçük bir ekrana sahip.

UYGULAMA

Parmak iziyle bankacılık

Haberin Devamı

APPLE’ın iPhone 5S ve üzeri modellerinde sunulan parmak izi ile giriş özelliğini Türkiye’de ilk uygulayanlardan biri de İş Bankası oldu. Monitise tarafından geliştirilen yeni uygulamayla, şifreye ihtiyaç duymadan parmak iziyle çalışıyor. Böylece kullanıcılar bankacılık işlemlerini daha hızlı bir şekilde yapabiliyor. iOS 8 işletim sistemli iPhone’larda kullanılabilen uygulamayı App Store’dan indirilmeye hazır.

Lüküs hayat

ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA

Tavşan kanı çaylar robottan

MUTFAKTAKİ robotlar artık tavşan kanı çay için çalışıyor. Çay demleme derdine son veren bu robotlar, her seferinde aynı lezzetti sunuyor. Bu hafta çaya robotlarını kıyasladık.

Marka Arçelik Arzum Fakir King
Model K 3286 AR391 Herbal Joy K-8500
Demlik 0.9 litre 1 litre 1 litre 1.2 litre
LCD ekran Var Var Yok Yok
Fiyat 270 TL 160 TL 130 TL 90 TL

*Yaklaşık Türkiye satış fiyatlarıdır.


Aksiyonda dördüncü perde

DÜNYANIN en önemli icatları arasında gösterilen aksiyon kamerası GoPro, dördüncü nesil kamerası için harekete geçti. GoPro Hero 4 olarak satışa çıkacak yeni nesil aksiyon kamerası, bu kez bir ekrana sahip olacak. Daha önceki modellerde kamera olmamasını şikayet eden kullanıcılara kulak veren şirket, bu kez küçük bir LCD ekranı cihaza yerleştirdi. Cihazda dikkat çeken diğer bir özellik ise saniyede 30 kare yakalayarak 4K kalitesinde videolar çekebilecek olması. 2 kat daha güçlü bir işlemciye sahip olabilen yeni GoPro’da HERO4 Black ve GoPro HERO4 Silver modelleriyle kullanıcılara sunulacak. Cihazlar 40 metreye kadar su geçirmeyecek. Yeni GoPro’lar gelecek aylarda satışa çıkması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!