Lüksün kraliçesi

Güncelleme Tarihi:

Lüksün kraliçesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 01:35

KÜÇÜK bir sermaye ile lüks kozmetik ve parfüm markalarının distribütörlüğünü alarak kendi işini kuran Emine Ersan’ın şirketi Haker Grup, bu sektörde çok büyük grupların yapamadığını yaptı. Kısa sürede 14 lüks markanın Türkiye temsilcisi olan firma bu yıl 4 milyon lira ciroya koşuyor.

Haberin Devamı

SON yıllarda başta devlet olmak üzere birçok kurum kadınların ‘girişimci’ olmasını destekliyor. İçinde doğuştan girişimcilik enerjisi bulunan çok sayıda kadınımız da kendi çabasıyla niş alanlarda fırsatları değerlendiriyor. İşte bunlardan biri olan Emine Ersan, evliyken eşiyle birlikte kurduğu ‘çikolata markasını’ boşanırken eşine bıraktı ve yeni bir hayata yelken açtı. İçinde hep kendi başına yeni bir iş kurma fikri vardı. ABD’de okuyan oğlu Hakan Yıldız’ın, ünlü bir kozmetik markasının Türkiye’de distribütörlük vereceğini duymasıyla ve bunu annesine anlatmasıyla bir anda bambaşka bir iş fikri gelişti. Emine Ersan, 2009’da küçük bir sermaye ile Haker Grup’u kurdu ve yeniden işe koyuldu. İlk distribütörlükten sonra yine oğlunun önerisiyle dünyaca ünlü Creed markasının da Türkiye distribütörlüğünü aldı. Parfüm ve kozmetikte lüks markaların ‘Türkiye pazarına açılan kapısı’ olmak istiyordu. Emine Ersan şöyle anlatıyor öyküsünü:

25 YILLIK EVLİLİK BİTİNCE

Haberin Devamı

1963 doğumluyum. İki oğlum var. Evliliğim süresince eşimle birlikte çalıştık. Her şey çok güzel gitti ama evlilik yıprandı ve yollarımızı ayırdık. Ben o dönemde iyi bir anne, iyi bir eş ve iyi bir ev hanımı olmak için gayret ettim. Eşimle bir çikolata markası yarattık. İmalatımız da vardı. Butik çikolata üretiyorduk. O yıllarda bu tarz çikolata pekyoktu. Beymen’e, yüks otellere çikolata veriyorduk. İyi bir pazar yakaladık ve bir KOBİ olarak piyasada tutunduk. Kalıplamadan paketlemeye, satıya kadar işin her yerinde çalıştım. 12 korner, 6 bayi ve 2 tane de kendi dükkanımız oldu. Kıbrıs’a kadar çikolata veriyorduk. 25 yıllık evlilikten sonra boşandım ve çikolata işini eşime bıraktım. Ben de hayatımı yeni baştan hayatımı kurguladım.

BABAMI ÖRNEK ALDIM

Ben hep babamı rol model olarak aldım. Babam inşaat ve turizm sektöründe yıllarca başarılı işler yapmış bir iş adamıydı. O yüzden evliyken de kendi başıma kalınca da hep kendim bir iş başarmak istedim. 2008’de boşandım ve 1 yıl kadar kendimi dinledim. Oğlum Hakan ABD’de okulunu bitirmiş bir yatırım bankasında çalışıyordu. Yeni bir iş kurmayı düşünürken, beni aradı ve Sjal Skincare markasının distribütörlük vereceğini söyledi. Markayı inceledim ve çok doğal bir ürün olduğunu gördüm, ilk bu markanın distribütörlüğünü aldık. Harvey Nichols’a girdik, ayrıca lüks otellere pazarlama yaptım.

CREED’İ LİBYA’DA YAKALADIK

Haberin Devamı

Bir süre sonra oğlum Hakan, Libya’da çalışmaya başlamıştı ve orada İngiliz Kraliyet ailesinin, ABD başkanlarının, Holly Wood yıldızlarının parfüm markası Creed’in üst yönetiminden birileriyle tanışmış. Türkiye distribütörlüğü almak için harekete geçtik ve aldık. Bu markanın peşinde Türkiye’de bizden çok daha güçlü firmalar vardı ama biz ikna etmeyi başardık. Creed bize çok büyük prestij kazandırdı. Biz böylece, lüks gruptaki parfüm ve kozmetik markalarının ilgi odağı olduk. Şu anda her biri çok lüks marka olan 14 tane distribütörlüğümüz var. Oğlum da artık benim yanıma ve onun da enerjisiyle hızlı bir büyüme yakaladık. Birlikte devam ediyoruz. Ciromuz kısa sürede 2.5 milyon lirayı aştı. Bu yıl, 4 milyon lirayı aşabiliriz.

Haberin Devamı

Churchill’in Madonna’nın parfümlerini yapan marka

HAKER Grup şu anda; Creed Fragrances, Escentric Molecules, Memo Fragrance, Juliette Has A Gun, Robert Piguet, L’Artisan Parfumeur, Frederic Malle, Penhaligon’s, Sjal Skincare, June Jacobs, NeuLash, NeuBrow ve NeuHair gibi lüks markaların Türkiye ve Ortadoğu distribütörü. Bu markalar Harvey Nichols, Brandroom ve Beymen gibi mağazalarda satılıyor. Creed Fleurissimo İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, CindyCrawford, BrookeShields ve Madonna tarafından tercih edilmiş. Creed Jasmin; Hilary Clinton, tarafından kullanılıyor. Creed Spring Flower, Audrey Hepburn için özel olarak 1951’de üretilmiş. Creed Tabarome Millesime Winston Churchill’in parfümü.

Haberin Devamı

Topraksız çilek üretimi artıyor

SİLİFKE ilçesinde 2009 yılında 1 dönümle başlayan topraksız tarımla çilek üretiminin alınan olumlu sonuçların etkisiyle yaygınlaştığı bildirildi. Silifke’nin çilek üretiminde de söz sahibi olduğu vurgulayan Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, 150 bin dönüm alanda üretim yapıldığını ifade etti. Can, ilçede 150 dönüm alanda ise örtü altı üretim yapıldığını anlatarak, bunun da 50 dönümünün topraksız tarımla yapıldığını söyledi.

‘KAHVALTILI’ REKOR

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van kahvaltısı ve kahvaltı kültürünün önemini vurgulamak için bir rekor denemesi düzenlediklerini, en az 20 bin kişi ile dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrasını kurmak istediklerini dile getirdi. Doğan, etkinliğin tanıtım açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!